Dakar Special: Πήρε κεφάλι ο Loeb την 2η μέρα

Dakar Special: Πήρε κεφάλι ο Loeb την 2η μέρα

Ο Loeb με το Peugeot 3008 DKR πήρε την προσωρινή πρωτιά στο Ράλι Dakar 2017 από τον Al-Attiyah την δεύτερη μέρα.

Ο Sebastien Loeb κέρδισε την δεύτερη ειδική διαδρομή στο Ράλι Dakar 2017 και πήρε την προσωρινή πρώτη θέση από τον Nasser Al-Attiyah ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στη χθεσινή διαδρομή των 39 km.

Ο Loeb ήταν απαισιόδοξος χθες για τις δυνατότητες του Peugeot 3008 DKR στις γρήγορες πατημένες ειδικές, αυτές που μοιάζουν περισσότερο με το WRC, παρά την δική του τεράστια εμπειρία σε τέτοιου είδους τερέν και τέτοια οδήγηση. Παρόλα αυτά, σήμερα, σε παρόμοιο έδαφος, ο Γάλλος εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC κέρδισε την ειδική Resistencia – Tucuman των 275 km, με διαφορά 1’23” από τον δεύτερο Al-Attiyah. Αυτή είναι η δεύτερη μόλις συμμετοχή του Loeb στο Ράλι Dakar και η σημερινή η 5η νίκη του σε ειδική διαδρομή.

Διαβάστε ακόμη Η τεχνολογία του MINI All4 Racing του Ράλι Dakar

Ο Al-Attiyah με την 2η θέση περιόρισε τις ζημιές, αφού βρίσκεται μόλις μισό λεπτό μακριά από τον Loeb και την πρώτη θέση της κατάταξης. Ο οδηγός από το Qatar καρδιοχτύπησε χθες όταν αμέσως μετά τη νίκη του στο μικρό χρονομετρημένο κομμάτι είδε το Hilux να βγάζει καπνούς και να παίρνει φωτιά. Χρειάστηκε να τον ρυμουλκήσει ο team mate του Giniel de Villiers για 400 km περίπου, μέχρι το service. Αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν μια μικρή διαρροή λαδιού πάνω στην εξάτμιση που προκάλεσαν τη φλόγα και τους καπνούς. Οπότε σήμερα μπήκε στον αγώνα χωρίς άγχος.



Ο Carlos Sainz με Peugeot και ο Giniel de Villiers με Toyota είχαν μια συναρπαστική μεταξύ τους κόντρα μέσα στην ημέρα και τώρα βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, περίπου δύο λεπτά πίσω από τη πρώτη θέση. Η παρουσία του Nani Roma στην 5η θέση σημαίνει ότι η Toyota έχει τρία αυτοκίνητα στην 5άδα, δείχνοντας την πολύ φιλόδοξη στρατηγική της Gazoo Racing που φαίνεται αποφασισμένη να κατακτήσει την έρημο. Το σημερινό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα η επίδοση των Peterhansel και Cyril Despres έδειξε ότι σωστά ανησυχούσε ο Loeb για τον ρυθμό του 3008 DKR. Ο περσινός νικητής είναι 7 λεπτά πίσω από τον πρώτο, στην 7η θέση, χωρίζοντας το ζευγάρι των MINI των Yazeed Al-Rajhi και Mikko Hirvonen. O Despres είναι πάνω από δέκα δεύτερα μακριά από την κορυφή, και εκτός δεκάδας. Την οποία συμπληρώνουν οι ιδιώτες Erik van Loon, Romain Dumas και Jakub Przygonski. Πολλά βέβαια μπορεί να αλλάξουν καθώς όταν ο αγώνας μπει στην έρημο το Peugeot θα αποκαλύψει μια άλλη πτυχή των δυνατοτήτων του. Ενώ θα μετρήσει και η εμπειρία κάποιων πληρωμάτων στην πλοήγηση.  

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό MINI All4 του Dakar

O Xavier Pons, δεύτερος χθες με το Ford Ranger, τούμπαρε και έκανε μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο, χάνοντας στην πορεία έναν τροχό.

Πηγή Autosport
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube