Dakar Rally: Πήρε κεφάλι ο Sainz στη γενική

Dakar Rally: Πήρε κεφάλι ο Sainz στη γενική

Ο Carlos Sainz πέρασε πρώτος στο Dakar μετά τη νίκη του στην 9η ειδική που διεκόπη λόγω… θερμοκρασίας. Καταστροφή για τον Loeb.

Ο Nasser Al-Attiyah με το Mini έγινε χθες ο πρώτος οδηγός που έσπασε το σερί των Peugeot, που είχαν κερδίσει μέχρι εκείνη την στιγμή όλες τις ειδικές. Ξεκίνησε την μέρα διατηρώντας το προβάδισμά του, που έφτασε κάποια στιγμή ως και τα 10”, στο πρώτο σημείο ελέγχου.

Σε εκείνη την φάση, ο πιο κοντινός του αντίπαλος ήταν ο Leeroy Poulter της Toyota, παρά κάποιος από τους οδηγούς της Peugeot, οι οποίοι εκείνη την στιγμή ήταν εκτός ρυθμού. Πίσω από τον irvonen και τον Orlando Terranova, το πρώτο Peugeot 2008 DKR ήταν αυτό του Cyril Despres στην 5η θέση. Μπροστά από τους Loeb και Peterhansel, ενώ ο Sainz ήταν ακόμη πιο πίσω, στην 10η θέση, τρία λεπτά μακριά από τον πρώτο.

Ο Carlos Sainz ήταν όμως ο ταχύτερος όλων το απόγευμα και κατάφερε να προηγείται κατά 10” όταν η ειδική διεκόπη νωρίς, στο δεύτερο ενδιάμεσο σημείο χρονομέτρησης, λόγω της ακραίας θερμοκρασίας. Οι δύο οδηγοί της Mini, Erik Van Loon και Hirvonen, 17 δευτερόλεπτα πιο πίσω, πήραν την 2η και 3η θέση στην κατάταξη της ειδικής.

Ο Peterhansel έχασε εννιά λεπτά σε σχέση με τον Sainz, γεγονός που του κόστισε την πρωτιά, μετά από κλαταρίσματα ελαστικών και κάποια κολλήματα στην άμμο. Έτσι ο Ισπανός, νικητής του Dakar το 2010, προηγείται τώρα στην γενική κατάταξη κατά 7 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. Η θέση του Peterhansel είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς κατηγορείται ότι παραβίασε τον κανονισμό κάνοντας ανεφοδιασμό σε ζώνη που απαγορεύεται. Την καταγγελία έκανε η Mini.

Στην γενική ο Al-Attiyah είναι ακόμη 3ος, 14’38” πίσω από τον Sainz και 20” μπροστά από Hirvonen. Την επόμενη της καταστροφικής χθεσινής μέρας, όταν τούμπαρε άσχημα και δήλωσε ο ίδιος ότι οι ελπίδες του για νίκη έχουν ουσιαστικά εξαλειφθεί, ο Loeb είχε μια επίσης δύσκολη 9η ειδική. Κόλλησε τέσσερις φορές στους αμμόλοφους και έπρεπε να αλλάξει ένα ημιαξόνιο στο Peugeot του λίγο πριν το τέλος της ειδικής, χάνοντας άλλη μία ώρα. Και πλέον έχει πέσει στην 13η θέση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube