Dakar Rally: Ο Peterhansel διατηρεί το προβάδισμα

Dakar Rally: Ο Peterhansel διατηρεί το προβάδισμα

Ο Stephan Peterhansel διατηρεί το προβάδισμα ενώ ο αγώνας πλησιάζει προς το τέλος και πάει ολοταχώς για μια ακόμη νίκη.

O Peterhansel κράτησε το δικό του Peugeot 2008 DKR στην κορυφή του Rally Dakar παρότι ο ταχύτερος της σημερινής 11ης ειδικής διαδρομής ήταν ο Nasser Al-Attiyah με το Mini.

Μετά το δράμα που έθεσε ουσιαστικά εκτός μάχης από την αρχή της εβδομάδας τον Loeb και την εγκατάλειψη του Sainz λόγω τεχνικών προβλημάτων, ο Peterhansel προτίμησε να οδηγήσει πιο συντηρητικά και να διαφυλάξει την τελική επιτυχία του εγχειρήματος της Peugeot που θέλει πολύ να κερδίσει το φετινό Dakar, έχοντας κάνει μια μεγάλη επένδυση σε πόρους αλλά και επικοινωνιακά. Έτσι ο Peterhansel τερμάτισε έκανε 4ο χρόνο, πίσω από τον Al_Attiyah, τον Loeb και τον Hirvonen.

Ο Al-Attiyah κέρδισε την ειδική παρότι στο τέλος χρειάστηκε να οδηγήσει για αρκετά χιλιόμετρα με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς, μετά το σπάσιμο ενός ημιαξονίου. Η διαφορά του από την κορυφή μειώθηκε, από την μία ώρα χθες στα 51’, οπότε κυρίως στην ατυχία του Peterhansel έχει να ελπίζει.

Ο Loeb σήμερα ήταν γρήγορος και δεν είχε κολλήματα, αλλά είχε κι αυτός ένα σπασμένο ημιαξόνιο και χρειάστηκε να περιμένει τον Cyril Despres με το άλλο Peugeot 2008 DKR να τον ρυμουλκήσει μέχρι το service.

Ο Miko Hirvonen με την 3η θέση σε αυτή την ειδική έχει φέρει το Mini του στην 4η θέση, μόλις 5’ πίσω από το Toyota Hilux του Giniel de Villiers που για την ώρα κρατά την 3η θέση του βάθρου της γενικής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube