Ατυχία για τον Αθανασούλα στην Κύπρο

Ατυχία για τον Αθανασούλα στην Κύπρο

Ο Λάμπρος Αθανασούλας αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και ο αγώνας του στο Ράλι Κύπρου τελειώνει νωρίς.

Η Team Greece, δηλαδή ο Λάμπρος Αθανασούλας και ο Χρήστος Κουζιώνης με το Ford Fiesta R5 αντιμετώπισαν ένα μηχανικό πρόβλημα στην… εθνική οδό, στην απλή διαδρομή επιστροφής στην Λευκωσία. Και έτσι τελειώνει νωρίς ο αγώνας τους στο Ράλι Κύπρου, τελευταίο σταθμό του πρωταθλήματος FIA ERC για το 2016.

Ο Αθανασούλας στο τελείωμα του πρώτου σκέλους, μετά από εννέα ειδικές διαδρομές ήταν στην έκτη θέση. «Καθώς προχωρούσαμε στην εθνική οδό, αρχίσαμε να χάνουμε δύναμη», δήλωσε ο Λάμπρος. «Δεν είχαμε ενεργό το 100% της διαδρομής του γκαζιού. Σταδιακά έπεφτε η ισχύς στο 70%, μετά στο 50%, στο 20%, στο τέλος φτάσαμε σε μία ανηφόρα και δεν είχαμε δύναμη να τη ανέβουμε. Σταματήσαμε και από εκείνη την στιγμή το αυτοκίνητο δεν ξαναπήρε εμπρός. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες επανεκκίνησης, μιλήσαμε στο τηλέφωνο με την ομάδα, αλλά δεν κυκλοφορούσε καθόλου καύσιμο στο σύστημα ψεκασμού. Η αντλία δουλεύει, στέλνει βενζίνη, αλλά ο ψεκασμός δεν έχει καθόλου πίεση».



Στην ερώτηση αν θα καταφέρει να επανεκκινήσει στο δεύτερο σκέλος και να διεκδικήσει το χρηματικό έπαθλο των δύο υπερειδικών Cyprus Golden Stage 1 και 2, ο Έλληνας οδηγός δήλωσε: «Είναι ωραίο να δεις την ράμπα του τερματισμού. Αλλά χωρίς κίνητρο για τη νίκη, οδηγώντας στο όριο όλη μέρα, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός λάθους. Και δεν αρέσει στους οδηγούς να κάνουν βόλτα ως τον τερματισμό».

Πηγή FIA ERC

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube