«Ακατέργαστο» το Peugeot στο Ράλι Dakar

«Ακατέργαστο» το Peugeot στο Ράλι Dakar

H Peugeot παραδέχεται ότι λόγω έλλειψης χρόνου προετοιμασίας, αναγκάστηκε να συμμετάσχει στο Dakar με ένα «ακατέργαστο» αυτοκίνητο που δεν ήταν αρκετά γρήγορο.

Η Peugeot είχε μια δύσκολη επιστροφή στο Ράλι Dakar, με τον Carlos Sainz να εγκαταλείπει μετά από ατύχημα στην 5η ειδική διαδρομή, και τον πολυνίκη του αγώνα, Stephane Peterhansel, να τερματίζει έξω από την πρώτη δεκάδα.

Ο διευθυντής της Peugeot Sport, Bruno Famin, δήλωσε ότι ο φετινός αγώνας «δεν ήταν στην πραγματικότητα ικανοποιητικός» για την ομάδα, ενώ ο Peterhansel παραδέχτηκε ότι από το 2008 DKR «έλειπε η ταχύτητα».

Ο Famin πρόσθεσε: «Σε δύο ή τρεις περιπτώσεις είχαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη σε ειδική, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε.

«Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι λείπουν κάποιες επιδόσεις ώστε να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη στον αγώνα.

«Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν δουλέψαμε πριν τον αγώνα, διότι σε όλες μας τις δοκιμές επικεντρωθήκαμε στην αξιοπιστία – και την πετύχαμε, αφού έχουμε δύο αυτοκίνητα στον τερματισμό.

«Δεν αφιερώσαμε καθόλου χρόνο στις επιδόσεις. Το αυτοκίνητο είναι ακατέργαστο, είμαστε στην αρχή της εξέλιξης κι έχουμε πολλές ιδέες για την εξέλιξη του κινητήρα και της ανάρτησης, τη μείωση του βάρους – όλους τους παράγοντες των επιδόσεων.

«Ο στόχος τώρα είναι να επιλέξουμε τα σημεία στα οποία θα δουλέψουμε για να έχουμε ένα αυτοκίνητο με καλές επιδόσεις το 2016, όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να κάνουμε πολλές δοκιμές και να μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη το 2016» 

Ο Peterhansel δήλωσε πως θα ήταν ανόητο να πιστεύει κανείς ότι η Peugeot θα ήταν ανταγωνιστική ευθύς εξαρχής, δεδομένου του πόσο δύσκολο ήταν το πρόγραμμα δοκιμών της πριν τον αγώνα.

«Μας έλειπε προετοιμασία, αλλά δεν είχαμε αληθινά προβλήματα», είπε ο Γάλλος.

«Ήξερα ότι δεν μπορούσε να γίνει κάποιο θαύμα. Στους αγώνες, αν δεν οδηγήσεις για χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμάζοντας τα πάντα, δεν συμβαίνουν θαύματα την ημέρα του αγώνα.

«Κάναμε το πρώτο βήμα. Φτάσαμε στον τερματισμό, κι από εδώ και πέρα θα είναι καλύτερα για μας, πιστεύω».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube