Αγωνιστική Ford Mustang GT4 για ιδιώτες

Αγωνιστική Ford Mustang GT4 για ιδιώτες

Η Ford Performance Παρουσίασε τη Νέα Αγωνιστική Mustang GT4 στη Έκθεση SEMA 2016

Η Ford Performance αποκάλυψε τη νέα αγωνιστική έκδοση Ford Mustang GT4, κατάλληλη για ιδιωτικές ομάδες που συμμετέχουν σε αγώνες Τουρισμού.

Η Mustang GT4, που παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA 2016 στο Las Vegas, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Ford Performance και τη Multimatic Motorsports για να συμμετέχει σε πρωταθλήματα Τουρισμού, όπως το IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, το Pirelli World Challenge GTS/GT4, και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT4. Είναι εμπνευσμένη από τη Ford Shelby GT350R-C που κέρδισε το πρωτάθλημα IMSA Continental Tire SportsCar Challenge μόλις τον περασμένο μήνα.

«Καθώς η Mustang συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στις παγκόσμιες αγορές, ανάλογη στρατηγική ακολουθούμε και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό,» εξήγησε ο David Pericak, global director της Ford Performance.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ford Mustang GT 5.0 V8 σε πίστα και δρόμο [video]

Ο κινητήρας είναι ένας 5.2 V8, προσαρμοσμένος στους κανονισμούς για αγώνες GT4. Διαθέτει ξηρό κάρτερ για καλύτερη λίπανση σε συνθήκες έντονης πλευρικής φόρτισης αλλά και για να τοποθετείται χαμηλότερα προς όφελος του κέντρου βάρους. Ο συμπλέκτης είναι δίδισκος και το βολάν της ZF. Συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο Holinger με paddles στο τιμόνι και πνευματικό σύστημα αλλαγής.

Το αυτοκίνητο πατά σε τροχούς 18 x 11” της Forgeline. Η ανάρτηση είναι της Multimatic και τα φρένα με τις εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo. Έχουν γίνει αεροδυναμικές βελτιώσεις στο αμάξωμα, κυρίως στο πίσω μέρος. Η αεροτομή είναι σχεδιασμένη με βάση την εμπειρία από το αγωνιστικό πρόγραμμα Ford GT ώστε να συνεργάζεται με τον μεγάλο διαχύτη. Μπροστά έχει προστεθεί ένα splitter στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Το καπό είναι νέο, με αεραγωγούς, ενώ έχουν μεγαλώσει οι αεραγωγοί στα άκρα του εμπρός προφυλακτήρα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS σε πίστα και δρόμο [video]

Στο εσωτερικό η Mustang GT4 είναι εξοπλισμένη με roll cage προδιαγραφών FIA και αγωνιστικού τύπου σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC.

Πηγή Ford


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube