Αγώνες με την… όπισθεν! [video]

Αγώνες με την… όπισθεν! [video]

Ναι, υπάρχουν, και έχουν και πλάκα αφού συνδυάζουν το συναγωνισμό με θεαματικές συγκρούσεις!

Είναι κάτι ανάμεσα σε αγώνες ντράγκστερ και Demolition Derby (αγώνες με επί τούτου συγκρούσεις των αυτοκινήτων).

Λόγω των συγκρούσεων βέβαια, τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται είναι σαπάκια για απόσυρση και πρέσα. Και για το θέμα της ασφάλειας να πούμε ότι δεν μπορείς να πιάσεις και πολύ μεγάλες ταχύτητες με την όπισθεν σε λίγα μέτρα.

Πάντως, στο περίπου 0:45 του video θα δείτε ένα SUV να παίρνει πολλαπλές τούμπες και να σταματάει ανάποδα, με τους τροχούς στον αέρα. Όμως ο οδηγός βγαίνει αμέσως από το διαλυμένο αυτοκίνητο και σηκώνει τα χέρια θριαμβευτικά, ξεσηκώνοντας τις επευφημίες του πλήθους.

Τα πλάνα που θα δείτε παρακάτω έχουν γυριστεί ερασιτεχνικά στις 17 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Day of Destruction II, που διοργανώθηκε στην Beech Ridge Motor Speedway του Scarborough, στην πολιτεία Maine των ΗΠΑ.

Μετά από πολλούς προκριματικούς γύρους, μόνο 4 αυτοκίνητα φτάνουν στον τελικό και αναμετρούνται σε τρεις αγώνες. Ο νικητής παίρνει το δυσθεώρητο ποσό των 500 δολαρίων, που σίγουρα δεν θα έφτανε για να επισκευαστούν οι ζημιές στο αυτοκίνητο. Όμως ποιος επισκευάζει αυτοκίνητα που μαζεύει από τα σκουπίδια;

Αν θέλετε (λέμε τώρα…) να συμμετάσχετε σε εκδήλωση Ημέρας της Καταστροφής, η επόμενη θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, στην ίδια πίστα. Τα εισιτήρια κοστίζουν $15 για τους ενηλίκους και $5 για τα παιδιά 6-12 ετών. Μόλις προλαβαίνετε!

[Πηγή: Motorsport.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube