8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας» με 54 συμμετοχές

8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας» με 54 συμμετοχές

Με τη διαδικασία του Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου άρχισε σήμερα το πρόγραμμα του αγώνα, στον οποίο θα συμμετάσχουν αύριο 54 πληρώματα.

Οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων έχουν ήδη ηχήσει στην περιοχή της Λαμίας, ενόψει του 8ου Ράλι Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας» που θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή 26 Μαρτίου.

Το Ράλι Σπριντ Μπράλου διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας. Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο περάσματα από την Ε. Δ. Μπράλος-Σκαμνός, μήκους 15,6 km. Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας είχε ως επίκεντρο της εγκαταστάσεις της εταιρείας Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS, Χορηγό του αγώνα και κέντρο του Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου για αυτοκίνητα και πληρώματα, ενώ αύριο θα στεγάσει το Αρχηγείο του αγώνα. Μετά το πέρας της διαδικασίας, προκύπτει πως αύριο θα εκκινήσουν τελικά 54 πληρώματα, καθώς οι Χρήστος και Δημοσθένης Παραβάντης με το Peugeot 106 S16, δεν θα λάβουν μέρος. Οι υψηλού επιπέδου συμμετοχές εγγυώνται θέαμα και έντονο συναγωνισμό σε μια από τις πιο γνωστές ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι το 8ο Ράλι Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας» αποτελεί τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλι Νοτίου Ελλάδος και του Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Τάσου Καπέλλα, ενός ανθρώπου που προσέφερε πολλά στο Σωματείο επί τουλάχιστον 20 χρόνια και έφυγε ξαφνικά από κοντά μας τον Αύγουστο του 2016. Σε ακόμη μια διοργάνωση της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται εμπράκτως στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, καθώς το ράλι τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, ενώ δίπλα στον αγώνα βρίσκονται τόσο ο Δήμος Λαμιέων, ως Μεγάλος Οικοδεσπότης του γεγονότος όσο και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Ακόμη, ο αγώνας διεξάγεται χάρη στην αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Ηράκλειας και της Τοπικής Κοινότητας Ελευθεροχωρίου και Σκαμνού, μέσα στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η Ειδική Διαδρομή. Υποστηρικτής του 8ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας", είναι το Νερό Ιόλη.

Το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, που θα διεξαχθεί αύριο με επίκεντρο την Ηράκλεια, όπου θα βρίσκεται ο Χώρος Επισκευών. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση για το πρώτο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή στις 10:00, ενώ ο δρόμος θα έχει κλείσει για τους θεατές 90’ νωρίτερα.

Δείτε αναλυτικά το ωράριο, τον χάρτη της ειδικής, τον χάρτη των προσβάσεων για τους θεατές, τη λίστα συμμετεχόντων και live τα αποτελέσματα την ώρα του αγώνα.



Προηγούμενοι νικητές:
7ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2016): Πάνος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO VIII)
6ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2014): Νίκος Καρπάνος-Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer EVO X)
5ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Γιάννης Ανδρικόπουλος" (2013): Πάνος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO IX)
4ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2012): Γιάννης Ακράτος-Βαγγέλης Ακράτος (Mitsubishi Lancer EVO IX)
3ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2011): Βασίλης Ζάχος-Βαγγέλης Ασπρόμουγγος (Citroen C2 R2)
2ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2010): Νίκος Ζιόβας-Νίκος Πετρόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX)
1ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2009): Πάνος Χατζητσοπάνης-Ανδρέας Ανδρικόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας» - Πρόγραμμα
Λήξη Αναγνωρίσεων: Σάββατο 25 Μαρτίου, με τη Δύση του Ηλίου (Λαμία)
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 25 Μαρτίου (στον χώρο Διοικητικού Ελέγχου)
Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Γραμματεία)
Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS)
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 25 Μαρτίου, 15' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Γραμματεία)
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: Σάββατο 25 Μαρτίου, 45' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Πίνακας Ανακοινώσεων)
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 10:00 (ΣΕΧ1: Π.Ε.Ο. Λαμίας- Άμφισσας, 1,43 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Ηράκλεια)
Τερματισμός: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 12:55 (ΣΕΧ 2Α: Τερματισμός Parc Fermé In)
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 26 Μαρτίου, αμέσως μετά τον τερματισμό (Parc  Fermé)
Ανακοίνωση τελικής κατάταξης: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 15:15 (15' μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου)
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 16:00 (Αίθουσα Εκδηλώσεων "Αρχοντικό Σκούρας")

[Πηγή: ΟΜΑΕ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube