8o Λουξ-Cola PICK, Πάτρα 24-25 Σεπτεμβρίου: Τα τελευταία νέα

8o Λουξ-Cola PICK, Πάτρα 24-25 Σεπτεμβρίου: Τα τελευταία νέα

Με την υποστήριξη των σημαντικών χορηγών του αλλά και του κράτους, όλα είναι έτοιμα για το 8ο Λουξ-Cola PICK, τον αγώνα καρτ που διεξάγεται κάθε χρόνο στους δρόμους της Πάτρας.

Σήμερα, Τρίτη 13/9 δόθηκε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σχετικά με το Λουξ-Cola PICK, όπου επιβεβαιώθηκε πως όλα είναι έτοιμα για έναν αγώνα γιορτή, χάρη στην εμπειρία της διοργάνωσης, τα χρήματα των σημαντικών χορηγών και την υποστήριξη του κράτους, μέσω της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρόν η κ. Τογιοπούλου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Ελλάδας, ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Μιχελακάκης, ο αντιπρόεδρος του ΑΟΠ κ. Παυλόπουλος, βουλευτές της Αχαΐας και εκπρόσωποι των βασικών χορηγών Λουξ-Cola, EKO Racing και MED Frigo. Όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς δήλωσαν ευτυχείς που για μία ακόμη χρονιά, το PICK είναι μια πραγματικότητα. Και αναγνώρισαν τον απολύτως θετικό αντίκτυπο που έχει το γεγονός για την πόλη γενικά, και ειδικότερα για την σχέση με την οικονομία και τον τουρισμό. Όλες οι πλευρές τόνισαν την άριστη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων της πόλης, ώστε ο καθένας από την πλευρά του να διευκολύνει  την διοργάνωση.

Σε σχέση με την διοργάνωση, από την πλευρά του promoter χρειάστηκε να γίνει μια σημαντική επένδυση για την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής. Μια σημαντική αλλαγή είναι ο νέος ασφαλτοτάπητας που στρώνεται αυτές τις μέρες στην οδό Μαιζώνος, δηλαδή στην μισή σχεδόν πίστα. Ένα ζήτημα που εκκρεμεί είναι αυτό της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης. Τα προηγούμενα χρόνια την έκανε η NOVA. Φέτος, 11 μέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη. Στην συνέντευξη Τύπου μας διαβεβαίωσαν ότι οπωσδήποτε θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, και τα νέα θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15/9.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι συμμετοχές φαίνεται να κινούνται σε υψηλά νούμερα. Η ανακοίνωση θα έρθει τις επόμενες μέρες, αλλά έχει ήδη γίνει γνωστό ότι στην κατηγορία Micro Rotax έχουν ήδη καταληφθεί οι 20 από τις 23 διαθέσιμες θέσεις του grid. Διευκρινίστηκε επίσης ότι φέτος, για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις του περσινού αγώνα, θα ισχύσει ο κανονισμός parc ferme σε σχέση με τα ελαστικά, τα οποία οι ομάδες θα παραλάβουν από τους προμηθευτές καινούρια επί τόπου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube