24 Ώρες του Le Mans: Δύο Porsche στην πρώτη σειρά εκκίνησης

24 Ώρες του Le Mans: Δύο Porsche στην πρώτη σειρά εκκίνησης

Η Porsche μονοπώλησε την πρώτη σειρά εκκίνησης, καθώς η βροχή χθες δεν επέτρεψε σε κανένα να χτυπήσει τον προχθεσινό χρόνο του Neel Jani.

Ο Jani (φωτ. κάτω) σημείωσε τον καλύτερο χρόνο των τριών κατατακτήριων περιόδων την Τετάρτη το βράδυ, παρότι έπεσε σε κίνηση στις Στροφές Porsche και παρότι ο team-mate του, Timo Bernhard, έκανε δύο προσπάθειες να τον εκθρονίσει με την Porsche No.1. 

H Porsche ξεκίνησε την τρίτη και τελευταία περίοδο των κατατακτήριων έτοιμη να υπερασπιστεί τις δύο πρώτες θέσεις που κρατούσε, καθώς οι προγνώσεις μιλούσαν για στεγνές συνθήκες το τελευταίο ημίωρο.

Όμως η δυνατή βροχή έγινε η αιτία να βγει κόκκινη σημαία μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες στην πλημμυρισμένη πίστα. Οι κατατακτήριες ξανάρχισαν 45 λεπτά πριν το τέλος, όμως η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη για να γίνουν καλοί χρόνοι.

Η Toyota πήρε και τις δύο θέσεις στη δεύτερη σειρά εκκίνησης, με τον Stephane Sarrazin έναν από τους ελάχιστους οδηγούς LMP1 που δεν παραπονέθηκε για πυκνή κυκλοφορία στον γρήγορο γύρο του, που ήταν 1” πίσω από την pole του Jani. Πίσω από τον Γάλλο, στην 4η θέση της εκκίνησης, θα είναι ο Anthony Davidson με το δεύτερο Toyota, 2,1” πίσω από την pole.

H Audi πλήρωσε το λάθος της να χάσει την αρχή της πρώτης περιόδου των κατατακτηρίων, την Τετάρτη. Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσουν τα δύο αυτοκίνητά της τον αγώνα από την 3η σειρά.

Το Audi No.7 έχασε τα πρώτα λεπτά των κατατακτηρίων, όταν οι άλλοι έκαναν τους πιο γρήγορους γύρους τους, καθώς οι μηχανικοί διόρθωναν ένα μικρό πρόβλημα. Ο Andre Lotterer έκανε την προσπάθειά του αργότερα, αλλά ήταν 3” πίσω από την πρώτη θέση.

Ο Lucas di Grassi μάλιστα, με το Audi No.8, ξεπέρασε την επίδοση του Γερμανού αφού είχε επίσης χάσει πολύ χρόνο μετά τη βλάβη στο σύστημα κίνησης των εμπρός τροχών, που είχε παρουσιαστεί στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Όμως ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε την επιτρεπόμενη κατανάλωση καυσίμου στον γρήγορό του γύρο, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί ο χρόνος αυτός και να καταλήξει στην θέση.

Την pole position στη μικρότερη κατηγορία LMP2 πήρε το ORECA της G-Drive Racing, με το χρόνο του Rene Rast (φωτ. κάτω) από την Τετάρτη το βράδυ. Από τη και την θέση της κατηγορίας θα ξεκινήσουν δύο Alpine.

Στην κατηγορία αυτοκινήτων «παραγωγής» GTE Pro, η Ford πήρε τις 4 από τις 5 πρώτες θέσεις της εκκίνησης με τα νέα GT της. Ο χρόνος 3’ 51” 185 που είχε σημειώσει ο Dirk Muller (φωτ. κάτω) την Τετάρτη το βράδυ δεν απειλήθηκε από κανένα. Μάλιστα ήταν τόσο μπροστά από τον ανταγωνισμό, που η Ford αναρωτιόταν «πού είναι οι άλλοι;».

Από την 3η θέση της κατηγορίας θα ξεκινήσει η Ferrari 488 GTE της AF Corse με τον Gianmaria Bruni.

Οι Porsche 911, Chevrolet Corvette και Aston Martin ήταν τόσο πίσω σε χρόνους, που οι διοργανωτές σκέπτονται να αλλάξουν τον κανονισμό πριν τον αγώνα και να προσθέσουν κιλά (έρμα) στις Ford και Ferrari ώστε να υπάρξει συναγωνισμός στην κατηγορία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube