24 Ώρες Le Mans: Οκτώ ώρες πριν το τέλος, εμπρός η Toyota, το παλεύει η Porsche

24 Ώρες Le Mans: Οκτώ ώρες πριν το τέλος, εμπρός η Toyota, το παλεύει η Porsche

H Toyota διατήρησε το προβάδισμά τη νύχτα, αλλά η μόνη Porsche που απέμεινε στον αγώνα το παλεύει ακόμη.

Με τα 2/3 του αγώνα να έχουν ολοκληρωθεί και 7:30 ώρες να απομένουν, η #6 Toyota συνεχίζει να κρατά την πρωτοπορία, με την #5 Toyota στην δεύτερη θέση. Αλλά η #2 Porsche, η μόνη που απέμεινε, είναι κοντά και διεκδικεί

H πρώτη Toyota έχει κάνει 18 ανεφοδιασμούς, η δεύτερη 19, έναντι των 20 της Porsche. Και αυτός ο συνδυασμός ταχύτητας και οικονομίας είναι που της δίνει αυτή την στιγμή το πλεονέκτημα. Στο πρώτο μισό του αγώνα ο Kobayashi με Toyota είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο, αλλά τη νύχτα η Porsche επιβεβαίωσε το πλεονέκτημά της σε απόλυτη ταχύτητα με τον Neel Jani να κάνει τον ταχύτερο πέρασμα στον αγώνα. Αυτή την στιγμή ωστόσο, με την θερμοκρασία αρκετά χαμηλά, οι Toyota φαίνεται να δουλεύουν καλύτερα τα λάστιχά τους. Στην Porsche ελπίζουν ότι όταν ο ήλιος ανέβει ψηλά και ζεσταθεί η άσφαλτος, θα βρουν και πάλι ταχύτερο ρυθμό ώστε αντισταθμίζοντας με ταχύτητα το πλεονέκτημα της Toyota σε οικονομία καυσίμου να πιέσουν για τη νίκη.

Στην 4η και 5η θέση συνεχίζουν τα δύο Audi που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τα τούρμπο και έχασαν πολύ χρόνο. Η #1 Porsche που οδηγούσε τον αγώνα τις πρώτες ώρες και στη συνέχεια ακολουθούσε από την δεύτερη θέση και διεκδικούσε τη νίκη αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα γύρω στα μεσάνυχτα, στην αρχή με υπερθέρμανση κινητήρα  και στη συνέχεια με την μετάδοση. Έμεινε πολλούς γύρους στα pits και αυτή τη στιγμή είναι στην36η θέση.

Στην κατηγορία GT η Ferrari 488 των Toni, Maluchelli και Fisichella δίνει μεγάλη μάχη με το Ford GT των Bourdais, Dirk Muller και Joey από την αρχή του αγώνα. Αυτή την στιγμή τα  δύο αυτοκίνητα είναι στην 19η και 20η θέση της γενικής, με την Ferrari να προηγείται.




 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube