24h Le Mans: H αντίστροφη μέτρηση άρχισε

24h Le Mans: H αντίστροφη μέτρηση άρχισε

Δείτε ένα εξαιρετικό βίντεο με τους πρωταγωνιστές του φετινού Le Mans να μιλούν πριν τον αγώνα.

Δεν υπάρχει πιο φημισμένος αγώνας ταχύτητας-αντοχής από τις 24 ώρες του Le Mans. Εκεί όπου μεγάλα ονόματα του σπορ αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν το τρόπαιο, φέτος τα φώτα της δημοσιότητας έχουν έναν ακόμη (εξαιρετικά σημαντικό) λόγο να εστιάσουν. Και αυτός δεν είναι άλλος από την επιστροφή της Porsche.
 
Μάλιστα η ίδια η Audi, η οποία μονοπωλεί τα τελευταία χρόνια τις νίκες, «έστησε» ολόκληρο βίντεο για να την υποδεχτεί και να τηn καλωσορίσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως Audi και Porsche ανήκουν και οι δύο στο γκρουπ VW.
 
 
Στη θρυλική πίστα λοιπόν των 13,629 χλμ., η Porsche επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία LMP1 με την 919 Hybrid, αλλά και με τον Mark Webber να είναι ένας από τους οδηγούς που θα διεκδικήσουν για λογαριασμό της νίκη στη γενική κατάταξη.
 
 
Βέβαια, με την Audi να έχει το "know how" καλύτερα από τον καθένα, οι επιδιώξεις της Porsche κάθε άλλο παρά εύκολες θα είναι. Τα Audi R18 e-tron quattro, εκτός του ότι μονοπωλούν τις νίκες έχουν σαν βασικό τους αντίπαλο και τα Toyota TS 040, τα οποία ουδείς δικαιούται να τα υποτιμά. Μάλιστα τα ιαπωνικά αυτοκίνητα πριν λίγες μέρες στις ελεύθερες δοκιμές έκαναν τον καλύτερο χρόνο με τα Audi να ακολουθούν με διαφορές εκατοστών του δευτερολέπτου και τις Porsche να κάνουν τον 5ο και 7ο ταχύτερο χρόνο.
 
 
Βέβαια σε έναν αγώνα όπως οι 24 ώρες του Le Mans δεν τίθεται θέμα προγνωστικών. Αυτά που μπορεί να συμβούν είναι πολλά, από προβλήματα αξιοπιστίας μέχρι ατυχήματα και από αλλαγή καιρικών συνθηκών μέχρι ατυχίες που δεν εξαρτώνται ούτε από το αυτοκίνητο, ούτε από τον οδηγό. Μην ξεχνάμε πως στον αγώνα όλα τα αυτοκίνητα που τρέχουν δεν είναι ούτε της ίδιας κατηγορίας, ούτε της ίδιας δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι οι πρωτοκλασάτες συμμετοχές θα βρίσκουν μπροστά τους συνεχώς πιο αργούς και σαφώς λιγότερο έμπειρους συνδυασμούς. Εκεί ο κίνδυνος για το αναπάντεχο παραμονεύει...
 
Έτσι λοιπόν, εκτός από την κατηγορία LMP1, υπάρχουν τα πρωτότυπα της LMP2 και ακολουθούν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας LM GTE Pro στην οποία οι βασικοί αντίπαλοι είναι μπόλικες Ferrari 458 Italia και Chevrolet Corvette C7. Οι Ferrari πρωταγωνιστούν και στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, την LM GTE Am, στην οποία οι βασικοί της αντίπαλοι θα είναι οι Porsche 911 GT3 RSR και οι Aston Martin Vantage V8.
 
Όπως γίνεται κατανοητό, όλος αυτός ο «στρατός», ειδικά τη νύχτα μπορεί να παίξει το ρόλο του στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος σε επίπεδο γενικής, με την οδήγηση στο σκοτάδι να μην είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, ακόμη και για οδηγούς με την εμπειρία αυτών που θα κάθονται στα πηδάλια των Audi, Toyota και Porsche. 
 
O αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο το απόγευμα στις 4 και θα τερματίσει την ίδια ώρα το απόγευμα της Κυριακής, ενώ την Πέμπτη το βράδυ θα έχουμε τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube