1st Dirt Games: Φιλικός αγώνας ράλι και Enduro

1st Dirt Games: Φιλικός αγώνας ράλι και Enduro

Την Κυριακή 4/12 θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα το πρώτο Dirt Games, ένας φιλικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης στο χώμα. Θα τρέξουμε, με το SR KartCross.

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) σε συνεργασία με την Περιηγητική Λέσχη Ευρίπου 4×4 και την Αθλητική Μοτοσικλετιστική Λέσχη Χαλκίδας (Α.Μ.ΛΕ.Χ.) διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το 1ο Dirt Games στη χωμάτινη πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Δήμου Χαλκίδος.

Πρόκειται για έναν φιλικό αγώνα που έχει την έγκριση της Ομοσπονδίας και ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος οδηγών που αγαπούν το χωμάτινο τερέν αλλά και αγωνιστικά διαφόρων τύπων: Από αυτοκίνητα των κατηγοριών Ν, Α, Ε μέχρι buggy και χωμάτινα KartCross.

Θα διεξαχθούν δύο διαφορετικού τύπου αγώνες, ατομικής χρονομέτρησης και Enduro. Στην ατομική χρονομέτρηση κάθε οδηγός θα έχει τρία περάσματα, από τα οποία θα προσμετρούν αθροιστικά οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Οι δύο ταχύτεροι κάθε κατηγορίας θα προκρίνονται σε έναν μεταξύ τους τελικό. Το μήκος της Ειδικής Διαδρομής είναι 2.300 m, άρα κάθε οδηγός θα έχει να διανύσει 6,9 αγωνιστικά χιλιόμετρα.



Θα δώσουν το παρόν τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας σκηνής των χωμάτινων αγώνων ράλι και όχι μόνο, για να δώσουν με τα αυτοκίνητά τους μια παράσταση με πλούσιο θέαμα και δυνατό ήχο προς τέρψιν των θεατών. Η εύκολη πρόσβαση στις χωμάτινες πίστες σαν αυτή, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις Ε.Δ. στο βουνό, σε συνδυασμό με την ορατότητα σε ένα μεγάλο κομμάτι αν όχι στο σύνολο της διαδρομής, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον και το άθλημα να γίνει γνωστό και στο ευρύτερο κοινό, πέρα από τους σκληροπυρηνικούς λάτρεις των ράλι.

Ενώ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης ο οδηγός είναι υποχρεωτικά μόνος στο αυτοκίνητο, στον αγώνα Enduro έχουν δικαίωμα συμμετοχής πληρώματα με συνοδηγό. Η διαδρομή είναι μήκους 1,5 km με δύο ειδικές δοκιμασίες. Γίνονται δεκτά αυτοκίνητα κατηγορίας Ζ1, Ζ2, Ζ3 και SSV.

Όπως είπαμε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα, μέσα και γύρω από την πίστα Motocross στην περιοχή ΠΕΙ Δοκού, στις 4 Δεκεμβρίου. Θα είμαστε εκεί για να το ζήσουμε από μέσα. Θα πάρουμε το βάπτισμα του πυρός σε χωμάτινο αγώνα, στο τιμόνι του SR Kartcross.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube