Ξανά σε κόντρα οι οδηγοί της Mercedes! [video]

Ξανά σε κόντρα οι οδηγοί της Mercedes! [video]

Ο Rosberg δηλώνει ότι ο Hamilton τον έβγαλε έξω από την πίστα στο Austin και ο επικεφαλής της ομάδας ετοιμάζεται να πάρει μέτρα.

Ο Nico Rosberg λέει ότι ο team-mate του στη Mercedes, o Lewis Hamilton, «προσπαθούσε να τον σπρώξει εκτός πίστας» στην πρώτη στροφή του GP των ΗΠΑ, χθες Κυριακή.

Ο Rosberg ήταν εμφανώς μουτρωμένος και απόμακρος μετά τον αγώνα, την ώρα που ο Hamilton πανηγύριζε την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου του, τρεις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Ενώ είχε χάσει την πρωτοπορία στον αγώνα και κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα με ένα λάθος του στους τελευταίους γύρους, ο Γερμανός ήταν πιο χολωμένος για το συμβάν στην πρώτη στροφή, όπου σπρώχτηκε έξω από έναν «εξαιρετικά επιθετικό» Hamilton.

«Ήμουνα μπροστά στη μέση της στροφής», είπε. «Αυτό είναι το σημαντικό. Αν είμαι μπροστά, τότε έχω το δικαίωμα στη στροφή.

«Προσπαθούσε να με βγάλει εκτός πίστας, αλλά εγώ δεν υποχωρούσα διότι είχα το δικαίωμα στη γραμμή εκεί. Οπότε με χτύπησε, κι αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα πέρα από το επιτρεπτό».

Ο Hamilton πέρασε εκεί επικεφαλής του αγώνα ενώ ο Rosberg έπεσε στην 4η θέση.

«Τα πράγματα ήταν πολύ οριακά με τον Nico στην αρχή», είπε από την πλευρά του ο Hamilton. «Δεν υπήρχε πρόθεση, και οι δύο φρενάραμε αργά. Αυτός ήταν στην εξωτερική. Έστριβε κι εγώ δεν έστριβα, οπότε ακουμπήσαμε».

Παρά την κίνηση αυτή του Hamilton, o Rosberg ήταν αυτός που, χάρη στη στρατηγική, ήταν επικεφαλής 8 γύρους προς το τέλος του αγώνα, πριν βγει από την πίστα έχοντας χάσει τον έλεγχο στην επιτάχυνση στην έξοδο της Στροφής 15.

«Πολύ σκληρό που έχασα τη νίκη με αυτό τον τρόπο, με ένα λάθος που έκανα», δήλωσε ο Γερμανός. «Δεν μου είχε ποτέ ξανασυμβεί, είναι πολύ παράξενο και σίγουρα πολύ σκληρό».

Ο Wolff θα πάρει μέτρα
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, δηλώνει ότι η ομάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε το συμβάν στο Austin να μην εξελιχθεί σε προσωπική κόντρα όπως μετά τη σύγκρουση των δύο οδηγών πέρσι στο Spa.

Το ότι ο Rosberg ήταν πολύ θυμωμένος με τον Hamilton φάνηκε καθαρά στην τηλεόραση και από το πώς πέταξε στον Βρετανό το καπελάκι (video) που του είχε δώσει να φορέσει για την απονομή.

Παρότι η επαφή των δύο οδηγών στην πρώτη στροφή μάλλον δεν έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα, ο Wolff ανησυχεί για πιθανές επιπτώσεις. Όταν ρωτήθηκε αν η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κόντρα όπως αυτή μετά το Βέλγιο πριν 14 μήνες, ο Αυστριακός είπε:

«Ναι, αν δεν πάρουμε μέτρα. Ποτέ δεν είναι εύκολο να ηρεμήσουν τα πράγματα. Δεν ήταν εύκολο τότε, αλλά έχουμε κάποια πείρα. Απλά χρειαζόμαστε μια ήρεμη προσέγγιση, μια στιβαρή προσέγγιση του πώς τους θέλουμε να συναγωνίζονται».

Σχετικά με το συμβάν στο Austin, ο Wolff είπε: «Είναι πολύ δύσκολο [να κρίνεις]. Ο Lewis είπε στον ασύρματο ότι δεν ήταν επίτηδες. Νομίζω πως είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε μια-δυο μέρες, αφού τώρα είναι η στιγμή να γιορτάσουμε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή που αξίζει τον τίτλο. Όταν τα πνεύματα ηρεμήσουν, θα το συζητήσουμε».

Σχετικά με την προοπτική να φερθεί ο Rosberg στον Hamilton διαφορετικά από εδώ κι εμπρός, ο Wolff είπε: «Ο κίνδυνος είναι σίγουρα υπαρκτός. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για να εξασφαλίσουμε ότι το συμβάν αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις μέσα στην ομάδα και δεν θα χωρίσει το γκαράζ σε δυο στρατόπεδα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube