Wolff υπέρ Ecclestone για το νέο τρόπο διανομής των χρημάτων στις ομάδες

Wolff υπέρ Ecclestone για το νέο τρόπο διανομής των χρημάτων στις ομάδες

Δείτε πόσα χρήματα πήρε η κάθε ομάδα - Γιατί η Ferrari πήρε περισσότερα από τη Mercedes

Ο Toto Wolff της Mercedes στηρίζει την πρόθεση Ecclestone να αλλάξει τον τρόπο διανομής των χρηματικών ποσών στις ομάδες της 1 με ένα πιο δίκαιο και έντιμο τρόπο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Bernie.
 
Σε αντίθεση με τη Red Bull που ακούει «κουμπωμένη» τις προτάσεις του ισχυρού άνδρα της F1, η Mercedes φαίνεται πιο ανοικτή στις προτάσεις Ecclestone αλλά δεν παραλείπει να τονίσει πως η επιχείρηση του Bernie κερδίζει πάρα πολλά χρήματα και πρέπει να βοηθηθούν τώρα περισσότερο οι μικρές ομάδες.
 
Θυμάμαι, λέει ο Wolff, όταν ήμουν στη Williams το 2009, μία ομάδα της πέμπτης θέσης θα έπαιρνε 35 με 40 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα παίρνει 30-40% περισσότερο.Παράλληλα πρόσθεσε πως ο τρόπος της νέας κατανομής των χρηματικών ποσών μπορεί να χτιστεί πάνω σε τρεις πυλώνες με βάση την πληρωμή, την απόδοση και την ιστορία.
 
Να θυμίσουμε πως το 2016 τα περισσότερα χρήματα πήρε η Ferrari και όχι η πρωταθλήτρια Mercedes.
H Scuderia φτάνει τα 192 εκατομμύρια δολάρια συνολικά με όλα τα μπόνους, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα 70 από αυτά τα παίρνει επειδή είναι η ομάδα που είναι παρούσα στην F1 από το 1950.
Στη δεύτερη θέση είναι τα «ασημί βέλη» με 171 εκατ. δολάρια (αύξηση 36% σε σχέση με πέρυσι), ενώ 144 εκατ. δολάρια παίρνει η Red Bull (-7% σε σύγκριση με το 2015).
 
Δείτε αναλυτικά τη λίστα όπως την παρουσίασε το Autosport
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube