Video: Tα μονοθέσια F1 του 2017

Video: Tα μονοθέσια F1 του 2017

Δείτε σε ένα τεχνικό βίντεο πώς θα είναι τα μονοθέσια F1 με τις αλλαγές στους κανονισμούς που σχεδιάζονται για το 2017.

Μπορεί τα μονοθέσια του 2016 να μην έχουν ακόμη ετοιμαστεί, όμως λόγω της προγραμματισμένης μεγάλης αλλαγής των κανονισμών για το 2017 οι ομάδες ρίχνουν ήδη πολύ βάρος στην προετοιμασία των αυτοκινήτων της μεθεπόμενης χρονιάς.

Μετά την κοινή απόφαση τα μονοθέσια να γίνουν πέντε δευτερόλεπτα στο γύρο ταχύτερα και πιο συναρπαστικά, οι ομάδες συμφώνησαν μια σειρά αλλαγών που θα κάνουν τα αυτοκίνητα φαρδύτερα, με διαφορετικές πτέρυγες και μεγαλύτερους τροχούς.

Ο Giorgio Piola, κορυφαίος τεχνικός αναλυτής της F1 έχει ετοιμάσει ένα βίντεο που εξηγεί σύντομα και απλά όλες τις αλλαγές. Και μας δίνει μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για το πώς θα δείχνουν τα μονοθέσια. Που είναι πολύ διαφορετικά, κυρίως στις πτέρυγες στα δύο άκρα.

Οι ομάδες καλωσορίζουν τις αλλαγές αυτές. Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, πιστεύει ότι η νέα πρόκληση θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των οδηγών. «Φυσικά και μου αρέσει το concept των μονοθεσίων του ‘17», δηλώνει ο Boullier. «Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα δει μονοθέσιο F1, πόσο είχα εντυπωσιαστεί από την ταχύτητά του, την ικανότητά του να στρίβει και να φρενάρει. Είναι καλό να γίνουν τα μονοθέσια ταχύτερα. Οι οδηγοί θα τα λατρέψουν. Και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερα θετικά σχόλια στον Τύπο. Πράγμα που οι θεατές θέλουν να ακούνε».

[Πηγή: Motorsport.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube