Video: Αυτή είναι η προσπέραση που χάρισε στον Max Verstappen το βραβείο της FIA

Video: Αυτή είναι η προσπέραση που χάρισε στον Max Verstappen το βραβείο της FIA

Ο Verstappen κερδίζει το βραβείο της FIA για την «Ενέργεια της Χρονιάς» χάρη σε μια εκπληκτική προσπέραση από την εξωτερική με 300+ km/h.

Ο Max Verstappen προσπέρασε στο βελγικό GP στο Spa τον Felipe Nasr από την εξωτερική της Blanchimont, μιας αριστερής στροφής που περνούν με περισσότερα από 300 km/h, τέρμα γκάζι με την τελευταία σχέση. Για την κίνησή του αυτή κέρδισε το βραβείο της FIA “Action of the Year”.

Ο οδηγός της Toro Rosso, μόλις 17 ετών, που έκανε το άλμα από τα καρτ στην F1 με μια μόλις χρονιά στην F3 ενδιάμεσα, ήταν από τους πρωταγωνιστές στην τελετή απονομής βραβείων της FIA το βράδυ της Παρασκευής. Κέρδισε επίσης το βραβείο του Rookie της Χρονιάς, μετά από ψηφοφορία της επιτροπής οδηγών FIA, αλλά και αυτό της Προσωπικότητας της Χρονιάς, για το οποίο ψήφισαν οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Για το βραβείο Action of The Year ψήφισε το κοινό. Και επέλεξε την προσπέραση του Verstappen μεταξύ πολλών συναρπαστικών highlights από διάφορες κατηγορίες αγώνων FIA. «Χαίρομαι πάρα πολύ για το βραβείο Action of The Year, γιατί μου αρέσει πολύ να προσπερνώ. Χαίρομαι επίσης που οι άλλοι οδηγοί με ψήφισαν ως τον καλύτερο rookie της σεζόν. Τώρα, για το βραβείο για την προσωπικότητα δεν ξέρω γιατί το κέρδισα, αλλά είναι καλό να σε συμπαθεί ο Τύπος», δήλωσε ο Verstappen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube