Vettel: «Βρήκαμε πού πάσχει η Ferrari του 2016»

Vettel: «Βρήκαμε πού πάσχει η Ferrari του 2016»

Έχουν εντοπίσει τα αδύνατα σημεία του μονοθεσίου και πιστεύουν ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Η Ferrari δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στους τρεις τελευταίους αγώνες GP όπου συγκέντρωσε μόνο 50 βαθμούς έναντι 80 της Red Bull, η οποία της πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Η Scuderia είχε διεκδικήσει νίκες στην αρχή της χρονιάς, αλλά σταδιακά έχασε την ανταγωνιστικότητά της και ο Sebastian Vettel έλεγε ότι έπρεπε να βελτιώσουν την απόδοση του μονοθεσίου στις μεσαίες και τις γρήγορες στροφές.

Τώρα ο Γερμανός δείχνει πιο αισιόδοξος για τις προοπτικές της ομάδας: « Ξέρουμε ότι οι τελευταίοι δύο αγώνες ήταν σκληροί και δύσκολοι για μας, όμως ήταν χρήσιμοι καθώς μάθαμε πολλά για τα ισχυρά και αδύνατα σημεία του μονοθεσίου μας, οπότε ξέρουμε πού να επικεντρωθούμε», δήλωσε.

«Δεν ήταν εντελώς ξεκάθαρα μετά τους πρώτους αγώνες, όμως έγιναν όλο και πιο εμφανή στη συνέχεια. Είναι ένας σκληρός τρόπος για να μάθεις και δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο θέλουμε, αλλά ξέρουμε τι να κάνουμε.

«Δεν είναι κάτι που θα αλλάξει αμέσως, αλλά έχουμε σχέδιο και το δεύτερο μισό της χρονιάς θα πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί. Αυτό εξαρτάται κι από το τι θα κάνουν οι άλλοι, όμως προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας».

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Ferrari δεν είχε δει αυτά τα προβλήματα νωρίτερα, ο Vettel είπε: «Κάποια πράγματα απαιτούν χρόνο, όμως συνολικά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι αμφισβητούμε εμάς τους ίδιους. Έχετε δίκιο: θα ήταν καλύτερα να τα είχαμε βρει λίγο νωρίτερα, όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Το σημαντικό είναι ότι τα βρήκαμε, προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε, και όπως είπα οι τελευταίοι αγώνες ήταν πολύ διδακτικοί όσον αφορά στις αδυναμίες μας».

Ο Vettel πρόσθεσε ότι, ενώ γίνεται τώρα πολλή δουλειά πάνω στο μονοθέσιο του 2017, καθώς αλλάζουν οι κανονισμοί, εντούτοις προγραμματίζονται περαιτέρω εξελίξεις και για φέτος.

«Έρχονται κάποια καινούργια πράγματα, αυτό ήταν πάντα το σχέδιο, αλλά όπως όλοι οι άλλοι προετοιμαζόμαστε ήδη πολύ εντατικά για το 2017», είπε. «Είναι ένα διαφορετικό πρότζεκτ και τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετικά, όμως υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που μπορούμε να μάθουμε και να κατανοήσουμε φέτος, τα οποία θα μας βοηθήσουν του χρόνου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube