Van der Garde vs Sauber: 1-0

Van der Garde vs Sauber: 1-0

Η δικαιοσύνη υποχρεώνει τη Sauber να σεβαστεί το συμβόλαιό της με τον πρώην (;) πιλότο της, Giedo Van der Garde και να τον ξαναπροσλάβει για το 2015.

Πρόκειται για μια απόφαση της δικαιοσύνης, τόσο εκπληκτική όσο και άνευ προηγουμένου, που η τελεσιδικία της φτάνει στην Αυστραλία, πεδίο του πρώτου Grand Prix της Formula 1 για τη σεζόν 2015.

Ο Giedo Van der Garde που πιλοτάριζε για λογαριασμό της Sauber τον περασμένο χρόνο, εγκάλεσε με ένδικα μέσα την ελβετική ομάδα για παράνομη διακοπή του συμβολαίου του. Η δικαιοσύνη ενώπιον την οποίας προσήλθε η Sauber δικαίωσε τον Van der Garde και υποχρέωσε την ομάδα να τον ξαναπροσλάβει!

Η Sauber αναπλήρωσε πλήρως την ομάδα των πιλότων της με τη μίσθωση των Marcus Ericsson και Felipe Nas, δύο πιλότων που έφεραν μαζί τους και μεγάλες χορηγίες. Αλλά η ανακοίνωση αυτή κατέλαβε εξ απήνης τον έναν από τους δύο πιλότους της σεζόν 2014, τον Giedo Van der Garde. Ο Ολλανδός πιλότος λοιπόν, που έφερνε μαζί του επίσης υψηλές χορηγίες, και ως εκ τούτου είχε συνάψει συμβόλαιο για δύο σεζόν, εξανέστη με τον παραγκωνισμό του για το 2015.  

Και εκεί που άλλοι θα εγκατέλειπαν κάθε ιδέα αντίδρασης, ο Giedo Van der Garde και οι δικηγόροι του αποφάσισαν να φέρουν το θέμα ενώπιον της δικαιοσύνης, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η ετυμηγορία της αυστραλέζικης δικαιοσύνης που τον δικαίωσε υποχρεώνοντας τη Sauber να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα για τη συμμετοχή του από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς μέχρι το τέλος της σεζόν.  

Οι δικηγόροι της ελβετικής ομάδας υπέβαλαν έφεση και επικαλούνται προβλήματα ασφάλειας εάν ο Giedo Van der Garde συμμετάσχει χωρίς να έχει πραγματοποιήσει δοκιμές. Το Εφετείο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, σήμερα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρώτο Grand Prix της χρονιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube