Τυφώνας απειλεί τη διεξαγωγή του Ιαπωνικού Grand Prix αυτή την Κυριακή

Τυφώνας απειλεί τη διεξαγωγή του Ιαπωνικού Grand Prix αυτή την Κυριακή

Ο τυφώνας Phanfone και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή της Suzuka μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην αναβολή του Grand Prix Ιαπωνίας.

Οδηγοί και ομάδες βρίσκονται ήδη στην Ιαπωνία και την πίστα της Suzuka, αλλά η προσοχή όλων δεν είναι στραμμένη στην πίστα και τη στρατηγική που θα καταστρώσουν για τον κυριακάτικο αγώνα.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στον ουρανό και όλοι προσεύχονται να μην επαληθευτούν οι μετεωρολόγοι, που προβλέπουν έντονα καιρικά φαινόμενα για το Σαββατοκύριακο, και αλλάξει κατεύθυνση ο τυφώνας Phanfone που έρχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Jenson Button ήταν από τους πρώτους οδηγούς που προέβησαν σε δηλώσεις και αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

"Ελπίζω να μπορέσουμε να αγωνιστούμε την Κυριακή. Με έναν τυφώνα να πλησιάζει στην περιοχή βέβαια είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, αλλά ελπίζω να μας προσπεράσει» ανέφερε ο Βρετανός οδηγός της McLaren.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο καιρός δημιουργεί προβλήματα στο συγκεκριμένο Grand Prix. Το 2004, ένας τυφώνας και καταρρακτώδη βροχή είχε αναγκάσει τους οργανωτές να ακυρώσουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου και να τα πραγματοποιήσουν το πρωί της Κυριακής λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube