Toto Wolff: Γιατί είπαμε στον Rosberg να αφήσει τον Hamilton να περάσει

Toto Wolff: Γιατί είπαμε στον Rosberg να αφήσει τον Hamilton να περάσει

Το πρόβλημα του Rosberg ήταν ότι έχανε χρόνο εξαιτίας της θερμοκρασίας των ελαστικών

Στον αγώνα στο Μονακό είδαμε τη Mercedes να δίνει εντολή στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Rosberg να κάνει στην άκρη και να αφήσει τον Hamilton να περάσει μπροστά.
 
Χθες, ο Toto Wolff σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1 αποκαλύπτει τους λόγους που οδήγησαν τη Mercedes να πάρει αυτήν την απόφαση.
 
Σύμφωνα με τον Wolff το πρόβλημα εντοπίζονταν στα ελαστικά και μάλιστα στη θερμοκρασία τους. Όλο το τριήμερο είχαμε αυτό το πρόβλημα, είπε ο Wolff. Στην αρχή του αγώνα είδαμε τον Ricciardo να απομακρύνεται, να αυξάνει τη διαφορά και τον Nico να μην μπορεί να τον πιάσει. Δώσαμε κάποιους γύρους περιθώριο στον Rosberg μήπως και διορθωθεί η κατάσταση, αλλά αυτό δεν γινόταν και έτσι αποφασίσαμε να του πούμε να αφήσει τον Lewis να περάσει, αφού πρώτα του είπαμε αν μπορεί να ανεβάσει ρυθμό. 
Προς τιμήν του ο Nico έκανε αμέσως στην άκρη, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας. 
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι άφησαν τον Hamilton για 31 γύρους με τα βρόχινα ελαστικά. Ξεκαθάρισε πως ο Lewis δεν είχε άλλο τρόπο να «πιάσει» τον Ricciardo παρά μόνον αν έμενε στην πίστα με τα ίδια ελαστικά. Ήταν μια απόφαση που είχε μπόλικο ρίσκο, αλλά η πίστα είχε στεγνώσει στα δύο πρώτα κομμάτια της αλλά το τρίτο παρέμενε βρεγμένο. Αυτό μείωνε τη φθορά των ελαστικών όμως η κατάσταση ήταν οριακή και ξέραμε πως μόνον ο Lewis μπορούσε να την διαχειριστεί με μαεστρία.
Σε συνδυασμό με το κακό πιτ-στοπ του Ricciardo, η απόφαση αυτή μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη, είπε ο Wolff, μια νίκη που ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για τον Hamilton
 
Σίγουρα για τον Nico, είπε ο Wolff, δεν ήταν μια καλή μέρα στο Μονακό, όμως θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα του αγώνα και θα εντοπίσουμε το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ο επόμενος αγώνας είναι αυτό που λέμε «μια άλλη μέρα», οπότε εκεί ελπίζουμε να έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και οι οδηγοί μας να αγωνιστούν όπως ξέρουν να αγωνίζονται. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube