Σύγχρονα μονοθέσια με θρυλικές εμφανίσεις

Σύγχρονα μονοθέσια με θρυλικές εμφανίσεις

Κάπως έτσι θα ήταν τα σημερινά μονοθέσια της F1 αν βάφονταν στα χρώματα των χορηγών της χρυσής εποχής του Group C στους αγώνες αντοχής.

Υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί χρωμάτων και λέξεων οι οποίοι έχουν συνδεθεί με τόσο όμορφες στιγμές στους αγώνες αυτοκινήτου, που ξεφεύγουν από το πλαίσιο της απλής διαφήμισης.

Μερικοί από αυτούς είναι εκείνοι κοσμούσαν τα αγωνιστικά του Group C, στους αγώνες αντοχής της δεκαετίας του ΄80. Με τον ανταγωνισμό που προέκυψε από τους πολλούς κατασκευαστές που παρουσίασαν το δικό τους αγωνιστικό, και τη δύναμη των αυτοκινήτων της κατηγορίας να επαρκεί για να τα επιταχύνει ως τα… 400 km/h και βάλε στην ευθεία του Le Mans, δεν είναι τυχαίο που ο θεσμός είχε πλησιάσει σε δημοφιλία τη Formula 1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι θα ήταν 10 σημερινά αυτοκίνητα στο WRC

Σήμερα, οι δύο κόσμοι έρχονται να ενωθούν, τουλάχιστον εικονικά. Ο Βρετανός γραφίστας Sean Bull αποφάσισε να ντύσει σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1 στα χρώματα των αυτοκινήτων του Group C. Έτσι, αναβίωσε ψηφιακά τις εμφανίσεις της Porsche 956 (Rothmans), της Jaguar XJR-14 (Silk Cut), του Nissan R92CP (Calsonic), της Lancia-Ferrari LC2 (Martini) κ.ά. Αν το όραμα του Bull γινόταν πραγματικότητα, διαφωνεί κανείς ότι το grid της σύγχρονης F1 θα γινόταν πιο όμορφο;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube