Στον Καναδά θα λύσουν (;) τις διαφορές τους Hamilton και Rosberg

Στον Καναδά θα λύσουν (;) τις διαφορές τους Hamilton και Rosberg

Ο αγώνας της Κυριακής είναι επικεντρωμένος στο κακό κλίμα που δημιουργήθηκε στο Μονακό ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes

Με το Μονακό να είναι πλεόν παρελθόν, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, όλα τα φώτα στρέφονται τώρα στον αγώνα του Καναδά. 

To επεισόδιο στις κατατακτήριες δοκιμές που έδωσε την pole position στον Rosberg, η γκρίνια του Hamilton στον αγώνα και η συμπεριφορά του προς τον ομόσταυλό του μετά τη νίκη του δεύτερου στον αγώνα, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου σε όσα διαδραματίζονται στα ενδότερα της ομάδας της Mercedes.

Η αιτία είναι μια και μοναδική: Τόσο ο Hamilton όσο και ο Rosberg βλέπουν την μέχρι τώρα υπεροχή της ομάδας τους να μεταφράζεται σαν την καλύτερη ευκαιρία που είχαν ποτέ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και επειδή πρωταθλητής βγαίνει μόνον ένας,  μεταξύ τους κόντρα έχει φουντώσει για τα καλά. 

Στην αρχή όλοι χειροκροτήσαμε την ομάδα της Mercedes που άφησε τους δύο οδηγούς της να παλέψουν στα ίσια για τη νίκη χωρίς παρεμβάσεις και εσωτερικές εντολές. Στη συνέχεια όμως ο Hamilton κατά γενική ομολογία, συμπεριφέρθηκε στο Μονακό σαν κακομαθημένο παιδί που του πήραν το παιχνίδι από το χέρι. Αφησε υπονοούμενα πως η έξοδος του Rosberg  στις κατατακτήριες ήταν εσκεμένη για να του χαλάσει το γρήγορο γύρο και να μην πάρει αυτός την pole position και όταν στον αγώνα είδε τον ομόσταυλό του να ξεμακραίνει άρχισε να γκρινιάζει για το αυτοκίνητο, τις επιδόσεις του και πάει λέγοντας με αποκορύφωμα στην απονομή να μη γυρίσει να ρίξει ούτε μια ματιά στον νικητή συναθλητή του.

Αναμφισβήτητα μια απαράδεκτη συμπεριφορά από αθλητή που έχει μάλιστα κερδίσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του παλιού οδηγού της F1, του Derek Warwick, που ήταν στην επιτροπή αγωνοδικών στο Μονακό η οποία "αθώωσε" τον Rosberg. O Derek Warwick είπε σε στιλ νουθεσίας προς τον Hamilton πως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να "μεγαλώσει" και να επικεντρωθεί στον αγώνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως θεωρεί τη συμπεριφορά του Βρετανού ανώριμη. 

Στη συνέχεια και όταν έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας, λυτοί και δεμένοι έπεσαν πάνω στους δύο οδηγούς για να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να εξομαλύνουν το τεταμένο κλίμα. Οι πρώτες δηλώσεις και από τις δύο πλευρές δείχνουν πως η ένταση έχει φύγει. Μάλιστα ο Hamilton για να το αποδείξει, ανέβασε στα social media μια παλιότερη φωτογραφία του με τον Rosberg που δείχνει και τους δύο σε εφηβική μάλλον ηλικία να κάνουν ποδήλατο με ένα τρόχο σχολιάζοντας από κάτω: "Είμαστε φίλοι χρόνια και όπως όλες οι φιλίες έχουμε διακυμάνσεις. Μιλήσαμε όλα καλά, ακόμη φίλοι είμαστε".

Ωστόσο το κατά πόσο όλο αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ υπαγορευμένο από την ομάδα θα φανεί στον Καναδά. Εκεί, στην πίστα που φέρει το όνομα του αείμνηστου Gilles Villeneuve (Joseph Gilles Henri Villeneuve το πλήρες του όνομα), τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα θα φανεί πρώτον αν έχει ξεπεραστεί οριστικά το πρόβλημα και η ιστορία του Μονακό μπει στο χρονοντούλαπο σαν μια αψιμαχία και δεύτερον αν η Mercedes κρατήσει ουδέτερη στάση. Και αυτό το τελευταίο είναι ακόμη πιο σημαντικό γιατί αν η ομάδα αποφασίσει να "πριμοδοτήσει" τον έναν εκ των δύο, τότε και το κλίμα θα χαλάσει αλλά θα χάσουμε και τη μοναδική ίσως μάχη που καθιστά το φετεινό πρωτάθλημα ενδιαφέρον. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube