Στις φλόγες το μονοθέσιο του Kevin Magnussen [video]

Στις φλόγες το μονοθέσιο του Kevin Magnussen [video]

Στις φλόγες τυλίχτηκε η Renault του Kevin Magnussen, κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μαλαισίας, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι οφειλόταν σε διαρροή καυσίμου.

Μετά από έναν αναγνωριστικό γύρο στην πίστα Sepang, όπου θα φιλοξενηθεί αυτό το σαββατοκύριακο το Grand Prix Μαλαισίας, και ενώ επέστρεφε στα pit, ο Kevin Magnussen είδε το μονοθέσιό του να τυλίγεται στις φλόγες στο pit lane.

Ο Δανός οδηγός πετάχτηκε αμέσως έξω από το κόκπιτ του μονοθεσίου του, δίχως να τραυματιστεί, με τους μηχανικούς και τους κριτές της πίστας να τρέχουν αμέσως προς την φλεγόμενη Renault R.S.16 και με πυροσβεστήρες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Παρόλο την προσπάθεια κατάσβεσης, τα εύφλεκτα υγρά που έβγαιναν από τον χώρο του κινητήρα συντηρούσαν τη φωτιά για αρκετά λεπτά. Με όλο και περισσότερους πυροσβεστήρες να αδειάζουν, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, οι οργανωτές αναγκάστηκαν να βγάλουν κόκκινη σημαία για την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και να παγώσουν την διαδικασία για περίπου 15 λεπτά.

«Φαίνεται ότι το ντεπόζιτο συμπιέστηκε και πως μάλλον είχαμε μία διαρροή καυσίμου από το σύστημα αναθυμιάσεων. Η φωτιά οφειλόταν σίγουρα σε κάποιο πρόβλημα του συστήματος καυσίμου και θα το ερευνήσουμε περαιτέρω. Το ντεπόζιτο ήταν γεμάτο και ο Kevin δοκίμαζε κάποια μηχανικά μέρη που θα χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα του Μεξικό, όπου εκεί επικρατούν διαφορετικές καιρικές συνθήκες» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Renault, Nick Chester.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube