Στην ομάδα της Sauber ο van der Garde

Στην ομάδα της Sauber ο van der Garde

Θα έχει ρόλο τρίτου οδηγού μετά τους Adrian Sutil και Esteban Gutierrez

Οριστική πλέον η αποχώρηση του Giedo van der Garde από την Caterham με την Sauber να ανακοινώνει την ένταξή του στο δυναμικό της.

Βέβαια ο ρόλος του θα είναι μάλλον επικουρικός πίσω από τους Adrian Sutil και Esteban Gutierrez και τη συμμετοχή του να έχει να κάνει με τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών Grand Prix του 2014 και μάλιστα όχι σε όλες.

Ο ίδιος μίλησε για ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του έχοντας στόχο να βοηθήσει στην εξέλιξη του νέου μονοθεσίου της ομάδας. Αυτό που θέλω να αποδείξω - τόνισε σε δηλώσεις του - είναι ότι είμαι επαγγελματίας όδηγός και αξίζω μια θέση στην ομάδα, μια θέση επίσημου οδηγού για το 2015.

Ο Giedo van der Garde, στα 27 του χρόνι έχει περάσει από την Spyker σαν δοκιμαστής το 2007, την επόμενη χρονιά πήγε στην Force India όπου και κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 Series.
Αμέσως μετά βρέθηκε στα GP2 Series όπου έμεινε μέχρι το 2012 και στη συνέχεια ήταν τρίτος οδηγός στην Caterham για την οποία οδήγησε πέρυσι στο πρωτάθλημα χωρίς ομως κάποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube