Στη φυλακή κατά φαντασίαν στέλεχος της Mercedes-Benz F1

Στη φυλακή κατά φαντασίαν στέλεχος της Mercedes-Benz F1

Εμφανιζόταν ως στέλεχος της ομάδας F1 της Mercedes και έκανε μεγάλη ζωή επί πιστώσει, αλλά κατέληξε στην φυλακή.

Ένας άντρας 37 ετών, ονόματι Stuart Howatson, εμφανιζόταν για καιρό ως κορυφαίο στέλεχος της Mercedes-Benz Formula 1 Team, διαπραγματευόταν συμφωνίες και εισέπραττε προκαταβολές, έμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία και έτρωγε σε ακριβά εστιατόρια, όλα επί πιστώσει.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε πως ο Howatson, διαπραγματεύονταν ως εκπρόσωπος της Mercedes συστήματα ασφαλείας αξίας $325.000, software αξίας $27.000 και ένα σύστημα firewall αξίας $1,1εκ. Η υπόθεση εξελίσσονταν το 2014. Συνολικά απαγγέλθηκαν στον 37χρονο άνδρα δώδεκα κατηγορίες για απάτη και μία για κλοπή, για ποσό $2.000. Το δικαστήριο του Warwick τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών.

Ο δικηγόρος του 37χρονου άνδρα υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι διαταραγμένη προσωπικότητα και ότι γενικότερα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι από τις πράξεις του δεν οφελήθηκε οικονομικά. Ο Howatson έχει ιστορικό στις απάτες. Στο παρελθόν είχε φυλακιστεί ξανά, όταν εμφανίστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος της βρετανικής αστυνομίας σε ζευγάρι Ισπανών και τους έπεισε να μείνει στην βίλα τους για ένα διάστημα, καθώς επρόκειτο, υποτίθεται, να την αγοράσει.

Η ομάδα της Mercedes, η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Βαρκελώνη και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, συνεργάστηκε στενά με τις Αρχές για εξιχνίαση της υπόθεσης. Και δήλωσε ανακουφισμένη που το θέμα έληξε. Και δεν παρέλειψε να δηλώσει την λύπη της, αν και δεν είχε την παραμικρή ευθύνη, για τυχόν ζημιές που το κατά φαντασίαν στέλεχός της προκάλεσε σε τρίτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube