Σκέψεις για κανονική εκκίνηση μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας στην F1

Σκέψεις για κανονική εκκίνηση μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας στην F1

Τα μονοθέσια θα "στήνονται" εκ νέου στη γραμμή εκκίνησης - Γιατί προτάθηκε αυτή η ιδέα

Μετά τα pit stop στο WRC, τώρα θέλουν αλλαγές και στη Formula 1.

Eτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autosport, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα, τα μονοθέσια να στήνονται εκ νέου στη γραμμή εκκίνησης μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα και να έχουμε κανονική διαδικασία εκκίνησης με κόκκινα φώτα κτλ.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με αυτούς που πρότειναν την ιδέα, η παραμονή του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα μπορεί να εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα στα μονοθέσια, όμως δίνει και στον πρώτο το δικαίωμα να καθορίζει αυτός το ρυθμό που θα κινηθούν οι υπόλοιποι και να έχει έτσι ένα εμφανές πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας φύγει από την πίστα.

Αντίθετα - πάντα κατά τους θιασώτες της ιδέας - αν πάμε σε νεά διαδικασία εκκίνησης (η σειρά θα είναι αυτή που είχαν τα μονοθέσια πριν μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα), τότε μπορεί να έχουμε προσπεράσματα και περισσότερο θέαμα αλλά και ανατροπές.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πρόταση και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αυτήν την εβδομάδα στο Μόναχο, όπου και θα συνεδριάσει το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

(πηγή: autosport.com)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube