Σε αναμονή για την παρουσίαση της νέας McLaren

Σε αναμονή για την παρουσίαση της νέας McLaren

Στις 14.00 ώρα Ελλάδας θα παρουσιαστεί επίσημα στο διαδίκτυο το πρώτο μονοθέσιο της καινούργιας χρονιάς, η νέα McLaren MP4-29.

Αν και οι Force India και Williams έχουν αποκαλύψει ψηφιακές εικόνες των μονοθεσίων τους για το 2014, η McLaren θα δημοσιεύσει πραγματικές φωτογραφίες του οριστικού αυτοκινήτου της.

Η ΜΡ4-29, που πέρασε με επιτυχία το τελευταίο της crash-test αυτή την εβδομάδα, θα είναι το τελευταίο μονοθέσιο της McLaren με κινητήρα Mercedes, αφού η ομάδα θα συνεργάζεται με τη Honda από το 2015.

Λόγω της απογοητευτικής επίδοσης της ομάδας το 2013, όπου δεν κέρδισε ούτε μία θέση στο βάθρο, το νέο μονοθέσιο είχε μια πιο μακρόχρονη εξέλιξη από κάποιους ανταγωνιστές του αφού απορρόφησε σχεδόν όλους τους διαθέσιμους πόρους από νωρίς. 

Το νέο μονοθέσιο θα μας δώσει μια καλή ένδειξη του πώς θα είναι τα ρύγχη του 2014, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη ασχήμια τους που μπορεί να βλάψει την εικόνα της F1.

Μετά το προβληματικό για τη McLaren 2013, ο πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας, Ron Dennis, επέστρεψε στο ρόλο του CEO του ομίλου και ήδη προχωρεί σε αναδιάρθρωση της διοίκησης.

Η απουσία του μέχρι σήμερα επικεφαλής της ομάδας, Martin Whitmarsh, από τις πρόσφατες ανακοινώσεις στον Τύπο, είναι ενδεικτική, όμως το «αδελφό» μας Autosport πιστεύει πως η ομάδα δεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου μονοθεσίου για να ανακοινώσει την πρόσληψη του Eric Boullier (μέχρι τώρα ομαδάρχη της Lotus) στη θέση του Whitmarsh.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Παρουσιάσεις νέων μονοθεσίων
 Ομάδα        Ημερομηνία
 McLaren     24 Ιανουαρίου
 Ferrari     25 Ιανουαρίου
 Sauber      26 Ιανουαρίου
 Toro Rosso  27 Ιανουαρίου
 Red Bull    28 Ιανουαρίου
 Mercedes    28 Ιανουαρίου
 Caterham    28 Ιανουαρίου
Δοκιμές εξέλιξης
Πίστα         Ημερομηνία
Jerez         28-31 Ιανουαρίου
Sakhir        19-22 Φεβρουαρίου

Sakhir        27 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube