Σάλος από τις δηλώσεις Lauda για τη Ferrari

Σάλος από τις δηλώσεις Lauda για τη Ferrari

Τί είπε ο Αυστριακός και ανάγκασε τον Wolff να ζητήσει συγνώμη από τους Ιταλούς

Η γκρίνια για την μονότονη εικόνα της F1 με τα ασημένια βάλη να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις στο πόντιουμ (εκτός του αγώνα στη Μαλαισία) προκάλεσε την οργή του Lauda.
 
Ο Αυστριακός επίτιμος πρόεδρος της Mercedes AMG Petronas ήταν υπέρ του δέοντος καυστικός για τον ανταγωνισμό της ομάδας του σε δηλώσεις στην Bild και μάλιστα έστρεψε τα βέλη του κατά της Scuderia, λέγοντας πως δεν ευθύνεται η Mercedes αν στη Ferrari ξέρουν να φτιάχνουν μόνον σπαγγέτι.
 
Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε την οργή στο κόκκινο στρατόπεδο και ανάγκασε τον επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes-Benz Toto Wolff να ζητήσει συγνώμη «αδειάζοντας» κατά κάποιο τρόπο τον Lauda, αφού είπε πως η δήλωση δεν εκφράζει τις απόψεις της ομάδας.
 
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον Αυστριακό και να σβήσει τη φωτιά που άναψε η δήλωσή του, ο Wolff είπε πως όλοι ξέρουμε ότι ο Niki είναι πολύ ευθύς και πολλές φορές οι απόψεις του παρεξηγούνται. 
Εμείς στη Mercedes - συνέχισε ο Wolff - σεβόμαστε όλους μας τους αντιπάλους και κυρίως τη Ferrari τόσο μέσα όσο και έξω από τις πίστες. Η Scuderia , κατέληξε, είναι από τους πλέον αξιόλογους αντίπαλούς μας φέτος και μας 'έχετε προβληματίσει πολλές φορές το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.
 
Ωστόσο, ο αρχηγός της Ferrari Maurizio Arrivabene, με τά τον αγώνα στη Βρετανία όπου η ομάδα αποδείχθηκε πιο αδύναμη και από τη Williams, δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας ευθαρσώς ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των κόκκινων μονοθεσίων. Αν δεν έβρεχε ίσως η έκβαση του αγώνα να ήταν διαφορετική, πρόσθεσε, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραδεχτούμε πως η Williams ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική από εμάς. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube