Ross Brawn: Θα επέστρεφα στη Formula 1 αν…

Ross Brawn: Θα επέστρεφα στη Formula 1 αν…

Για ποιο λόγο κατηγορεί τον Ecclestone, ποιον θέλει να δει πρωταθλητή το 2016;

Ο Ross Brawn έχει παραδεχθεί ότι ενδιαφέρεται να επιστρέψει στη Formula 1, αλλά μόνο σε ένα ρόλο που θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση του αθλήματος και όχι με μια ομάδα. Ο Brawn έχει μείνει έξω από τις πίστες ύστερα από την αποχώρηση της Mercedes στο τέλος του 2013 και ύστερα από μια μακρά και επιτυχημένη θητεία σε αυτήν, αλλά και σε άλλες όμάδες, όπως  η Benetton, η Ferrari και βέβαια η Brawn GP.

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός δεν έχει κανένα συμφέρον να επιστρέψει σε μια ομάδα για να ανταγωνιστεί/αποδείξει, λέει πως τον ενθουσιάζει η ιδέα να βοηθήσει από κάποιο πόστο (σ.σ.: προφανώς πιο κεντρικό) στην αναβάθμιση της F1

Για την επιστροφή του Brawn σε κομβικό ρόλο στην F1 είχε μιλήσει πέρυσι το αφεντικό της Red Bull, ο Christian Horner, λέγοντας πως κάποιος όπως ο Brawn θα ήταν ο ιδανικός υποψήφιος για να βελτιώσει τα πράγματα στο σπορ.

Σήμερα και λίγο πριν τον αγώνα στο Μεξικό, ο Brawn μιλώντας στη The Daily Telegraph δήλωσε πως αυτό που είπε ο Christian ήταν αυτό ακριβώς που θα μου άρεσε για να επιστρέψω και να ασχοληθώ με το άθλημα…Δεν θέλω να επιστρέψω σε μια ομάδα, συμπλήρωσε, δεν έχω να αποδειξω τίποτα, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Αν μπορούσα να βοηθήσω την F1 να γίνει καλύτερη και πιο ελκυστική, αυτό θα ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να με ενδιαφέρει. 

Η F1 χρειάζεται ένα τριετές και ένα 5ετές σχέδιο ανάκαμψης και αυτή τη στιγμή, η άποψή μου είναι ότι δεν έχουμε την ιδανική δομή για τη δημιουργία του εν λόγω σχεδίου και την εφαρμογή του σε βάθος χρόνου. 

Οι γνωρίζοντες καλά τα εσωτερικά της F1 τονίζουν πως  στο πλαίσιο της εισόδου της Liberty Media στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της F1, θα μπορούσε να βρεθεί ένας ηγετικός ρόλος για τον Brawn που να μην συγκρούεται με εκείνον του Bernie Ecclestone. Ωστόσο, ο Brawn δεν παρέλειψε να τα χώσει στον Bernie, λέγοντας πως ναι μεν δεν έχει πρόβλημα μαζί του, αλλά έχουν διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στο σπορ. «Αυτό που έχουμε σήμερα στην F1», είπε, «είναι δημιούργημα του Bernie. H δική προσέγγιση στο σπορ είναι μεθοδική και δομημένη, σε αντίθεση με αυτήν του Bernie που είναι χαοτική και παρορμητική. Θα ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό αλλά και αποτελεσματικό αν μπορούσαμε να φέρουμε πιο κοντά αυτές τις δύο»

Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο να κατακτήσει ο Rosberg το παγκόσμιο πρωτάθλημα, είπε πως θα ήταν πραγματικά ευτυχής αν συνέβαινε αυτό, δείχνοντας την προτιμησή του στον Γερμανό έναντι του Hamilton.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube