Ricciardo: Μία από τα ίδια ο νέος Renault

Ricciardo: Μία από τα ίδια ο νέος Renault

Χωρίς ουσιαστική βελτίωση ο αναβαθμισμένος κινητήρας Renault που χρησιμοποιεί η Red Bull στην Βραζιλία.

«Δεν αξίζει την ποινή που πήραμε. Αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρουμε». Αυτό δήλωσε ο Daniel Ricciardo όταν ρωτήθηκε για την απόδοση του πολυσυζητημένου αναβαθμισμένου κινητήρα της Renault που χρησιμοποίησε η Red Bull στην Βραζιλία.

«Δεν μας δίνει τίποτα σε χρόνο. Μάλλον οι μηχανικοί της Renault πρέπει να επιστρέψουν στα σχεδιαστήρια», συνέχισε σε καυστικό τόνο ο αυστραλός οδηγός της Red Bull, ο μόνος από τους δύο που χρησιμοποιεί το νέο μοτέρ και θα πάρει ποινή 10 θέσεων στο grid.

«Έπρεπε να τον δοκιμάσουμε για να αξιολογήσουμε στην πράξη την διαφορά που οι μηχανικοί είδαν στο δυναμόμετρο. Μας είχαν υποσχεθεί ένα-δύο δέκατα στον γύρο, αλλά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Στην ευθεία ο Kvyat με τον παλιό κινητήρα ήταν πιο γρήγορος από μένα. Οπότε, ίσως και να είναι βήμα προς τα πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με την μέγιστη απόδοση. Βραχυπρόθεσμα λοιπόν, σίγουρα δεν αξίζει την ποινή δέκα θέσεων που πήρα. Αλλά είναι κάτι που έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να τον δοκιμάσουμε για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που τον χρησιμοποιούμε. Ίσως μπορούμε να πάρουμε περισσότερα από αυτόν στην πορεία», συμπλήρωσε ο Ricciardo.



Να σημειώσουμε ότι για αυτή την αναβάθμιση η Renault έχει ξοδέψει τα 11 (ή τα οκτώ, σύμφωνα με άλλες πηγές) από τα 12 tokens που της είχαν απομείνει για την εξέλιξη του κινητήρα. Και η απόδοσή του θα έκρινε πολλά για το μέλλον της σχέσης του γαλλικού εργοστασίου με την Red Bull. Οι δύο πλευρές έχουν εδώ και μήνες δηλώσει ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους, και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Ωστόσο η αδυναμία να εξασφαλίσουν έναν κινητήρα Mercedes ή Ferrari, οδηγεί τους αυστριακούς και πάλι στην πόρτα του εργοστασίου της Renault. Μια σημαντική βελτίωση στην πράξη θα διευκόλυνε τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και θα βοηθούσε την Red Bull να αποδεχθεί μια συμφωνία προμήθειας κινητήρα για το 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube