Renzi σε Ecclestone: Κάτω τα χέρια από τη Monza

Renzi σε Ecclestone: Κάτω τα χέρια από τη Monza

Η F1 δεν είναι μόνον χρήματα αλλά στηρίζεται και σε σύμβολα λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιήσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi κατά Bernie Ecclestone με αφορμή τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της F1 πως σε περίπτωση που δεν υπογραφεί νέο συμβόλαιο με τους οργανωτές, η Monza θα μείνει έξω από το καλαντάρι, με το ιταλικό Grand Prix να φιλοξενείται ή στην Imola ή στο Mugello εναλλάξ, κάτι όμως που οι Ιταλοί δεν το θέλουν με τίποτα.
 
Σε ραδιοφωνική του λοιπόν συνέντευξη ο Renzi ξιφούλκησε λέγοντας πως θα πούμε στον Ecclestone «κάτω τα χέρια από τη Monza» προσθέτοντας πως «η Formula 1 στέκεται τα πόδια της όχι μόνο λόγω των χρημάτων, αλλά και των συμβόλων. Και η Monza είναι ένα σύμβολο».
 
Μάλιστα ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε πως για να δείξει την υποστήριξή του στον αγώνα, την Κυριακή θα βρίσκεται στη Monza για να παρακολουθήσει το GP και να στείλει με αυτόν τον τρόπο σαφές μήνυμα στον Bernie. Με δεδομένο δε πως και ο Ecclestone θα είναι εκεί, δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια συνάντηση των δύο ανδρών, κεκλεισμένων βέβαια των θυρών...
 
Στο πλευρό του Renzi τάχθηκε με δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Roberto Maroni που τόνισε πως δεν είναι επιθυμητή καμία εναλλαγή του GP της Monza με τις πίστες στην Imola ή το Mugello, αφού γι' αυτόν ο «ναός της ταχύτητας» αποτελεί το μόνο μέρος που μπορεί να φιλοξενεί το GP της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube