Red Bull: Νέα προθεσμία για να βρει κινητήρα

Red Bull: Νέα προθεσμία για να βρει κινητήρα

Ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz, έδωσε στην ομάδα νέα διορία τριών εβδομάδων μέχρι το σαββατοκύριακο πριν το GP του Αμπού Ντάμπι.

Ο Mateschitz είχε αρχικά πει στον επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, και τον αγωνιστικό της σύμβουλο, Helmut Marko, ότι το θέμα θα έπρεπε να έχει λυθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Επεκτείνω τη διορία κατά τρεις ακόμη εβδομάδες», είπε ο Αυστριακός μεγιστάνας, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας θα πρέπει να βρουν λύση μέχρι τις 21-22 Νοεμβρίου.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: δεν θα πάρουμε κανέναν από τους υπάρχοντες κινητήρες επειδή όλες οι ομάδες φοβούνται πως θα είμαστε ταχύτεροι από τις αντίστοιχες εργοστασιακές.

«Όπως γνωρίζετε, δεν μπορεί κανείς να αγοράσει θάρρος και αθλητικό πνεύμα».

Η Red Bull δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κινητήρες Mercedes ή Ferrari, από τη στιγμή που αποφάσισε να χωρίσει από τον σημερινό της προμηθευτή, τη Renault, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τη Honda φαίνεται να έχουν σταματήσει λόγω του ότι ο CEO του Ομίλου McLaren, o Ron Dennis, είναι αντίθετος με μια ενδεχόμενη συμφωνία.

Ο Horner υποστήριξε στο GP του Μεξικού ότι η Honda «θέλει πολύ» να προμηθεύσει τη Red Bull, αλλά πιο πριν ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, είχε δηλώσει ότι η ομάδα του «δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα» που πρέπει να λύσει προβλήματα «τα οποία δημιούργησε η Red Bull».

Ο Mateschitz πρόσθεσε: «Απομένουν λίγες περίπλοκες λύσεις, όμως δεν ξέρω αν θα πρέπει να τις υπομείνω».

Ο Horner δήλωσε ότι «μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο» ως εναλλακτική για τη Red Bull το 2016, αν και ο Mateschitz διέψευσε τις φήμες ότι η ομάδα θα πουληθεί στη Renault.

Σύμφωνα με το «αδελφό» μας AUTOSPORT, μια συμφωνία για κινητήρες με τη Renault παραμένει ως εναλλακτική για τη Red Bull, καθώς η γαλλική εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το διαζύγιό τους.

Ενώ η Red Bull υπήρξε ωμή στην κριτική της προς τη Renault, o Horner είπε πως η κακή σχέση τους τα τελευταία δύο χρόνια «δεν ήταν μονόδρομη».

«Πρέπει να ξέρετε όλη την ιστορία, το παρασκήνιο και τις συνθήκες», είπε. «Είναι πάντα εύκολο να κρίνεις εκ των υστέρων, όμως λέχθηκαν πολλά κι από τις δύο πλευρές»

Ο Horner δήλωσε επίσης στο Μεξικό ότι η Red Bull είναι πλέον «ακριβώς στο όριο» για να μπορέσει να έχει έτοιμο το νέο της μονοθέσιο για τις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, στις 22 Φεβρουαρίου.

Η Toro Rosso, η δεύτερη ομάδα στην ιδιοκτησία της Red Bull, πιστεύεται ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την προμήθεια το 2016 κινητήρων Ferrari προδιαγραφών 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube