Προς κατάργηση οι διπλοί βαθμοί στο τελευταίο GP της χρονιάς από το 2015

Προς κατάργηση οι διπλοί βαθμοί στο τελευταίο GP της χρονιάς από το 2015

Μόνο για φέτος θα ισχύσει το σύστημα με τους διπλούς βαθμούς στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την κατάργησή του.

Το σύστημα με τους διπλούς βαθμούς στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν αποφασίσθηκε πέρσι τον Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Formula 1 μέχρι το τέλος.

Οι περισσότεροι φίλοι της Formula 1 είχαν χαρακτηρίσει τον κανονισμό γελοίο, ενώ την αντίθεσή τους είχαν εκφράσει και αρκετοί οδηγοί. Πλέον, βλέποντας ότι ο εν λόγω κανονισμός κινδυνεύει να καθορίσει την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος, σχεδόν όλοι ζητούν την κατάργησή του από το 2015.

Είναι ξεκάθαρο ότι το σχέδιο απέτυχε. Με τη διαφορά των διεκδικητών του τίτλου να βρίσκεται στους 17 βαθμούς, ο πρωταθλητής θα καθοριζόταν στο τελευταίο αγώνα ακόμα και χωρίς το σύστημα των διπλών βαθμών. Μόνο που η μάχη μεταξύ των Lewis Hamilton και Nico Rosberg θα ήταν πιο δίκαιη και αντιπροσωπευτική των όσων κατάφεραν τη φετινή χρονιά. Π.χ., θα είναι εξαιρετικά άδικο για τον Hamilton μετά από 10 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα να χάσει τον τίτλο σε περίπτωση που τερματίσει τρίτος και κερδίσει τον αγώνα ο team mate του.

Σύμφωνα με το «αδελφό» περιοδικό AUTOSPORT, η Ομάδα Στρατηγικής της F1 θα συνεδριάσει μετά το Grand Prix του Abu Dhabi και αν οι ομάδες συμφωνήσουν μεταξύ τους, το θέμα θα τεθεί στην Επιτροπή της F1 ώστε να αλλάξει ο κανονισμός.

«Σε κανέναν δεν αρέσουν οι διπλοί βαθμοί», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff. «Θα το συζητήσουμε το επόμενο διάστημα και δεδομένου ότι είναι κάτι που δεν αρέσει ούτε στον Bernie Ecclestone, το πιθανότερο είναι να ξεφορτωθούμε από του χρόνου αυτό τον κανονισμό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube