Πώς ο Arrivabene κινδυνεύει να γίνει... Andaremale

Πώς ο Arrivabene κινδυνεύει να γίνει... Andaremale

Φουντώνουν τα σενάρια απομάκρυνσής του από τη Scuderia - Ποια ονόματα ακούγονται για τη θέση του

Στην πιο κρίσιμη καμπή της καριέρας του στη Ferrari φαίνεται να βρίσκεται ο Maurizio Arrivabene, ο οποίος βλέπει τη Scuderia να μην μπορεί να είναι όσο ανταγωνιστική θα ήθελε και τις γκρίνιες από τον Sergio Marchionne να... πυκνώνουν. 
 
Βέβαια, ο τελευταίος μόνον άμοιρος ευθυνών δεν είναι αν σκεφτεί τον τρόπο που «έφαγε» τον Luca di Montezemolo από το Μαρανέλο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που λίγοι πλέον θέλουν να θυμούνται με τον Luca να είναι ούτως ή άλλως μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ωστόσο ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι άφησε τα σημάδια του στη Scuderia
 
Τα τελευταία αποτελέσματα μόνον καλά δεν είναι για την κόκκινη ομάδα, με τον Arrivabene να στέλνει μήνυμα στον Vettel λέγοντας πως για να μείνει στην ομάδα πρέπει να το αποδείξει και τον Γερμανό να αντιδρά με... κρύο αίμα και να δηλώνει πως η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. 
Το σίγουρο είναι πως όταν στη Ferrari υπέγραφαν τη μεταγραφή του Vettel από τη Red Bull ήλπιζαν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα τους έφερνε τους τίτλους που τόσο ποθούσαν.
Αλήθεια είναι όμως πως και ο Vettel δεν ξέχασε να οδηγεί από την ημέρα που φόρεσε την κόκκινη φόρμα και πως κάτι άλλο φταίει...
Ίσως ο Alonso να ξέρει καλύτερα από όλους τι είναι αυτό... 
 
Όταν κλείνει η πόρτα σε ένα σπίτι ουδείς ξέρει τι γίνεται μέσα, και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε εικασίες. Όμως ένας μηχανικός της Ferrari, που σίγουρα βρισκόταν πίσω από την «κλειστή πόρτα» περιέγραψε με μια μόνο φράση το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ferrari:«Η Ferrari είναι πλέον μια ομάδα ανθρώπων που δεν τολμούν, από τον φόβο μη τυχόν και κάνουν λάθος. Εργάζονται σε ένα κλίμα τρομοκρατίας».
Αν αυτό ισχύει, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τη Scuderia. 
 
Όπως και νάχει όταν ακούγονται σενάρια για την απομάκρυνση του επικαφαλής μιας ομάδας κάτι δεν πάει καλά. Και τα σενάρια αυτά θέλουν τη Ferrari να φλερτάρει με πολλά ονόματα, «βαριά» ή λιγότερο «βαριά». Στο τραπέζι λοιπόν έχουν πέσει (πάντα σύμφωνα με δημοσίευματα) τα ονόματα των Aldo Costa, James Allison, Mattia Binotto, Paddy Lowe, Christian Horner, Eric Boullier ακόμη και του Adrian Newey, και του Ross Brawn παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ξεκαθάρισε πρόσφατα κιόλας πως δεν σκέφτεται να επιστρέψει στις πίστες. 
 
Για να δούμε ποια από αυτά τα σενάρια είναι κοντά στην πραγματικότητα και ποια είναι απλώς εικασίες πρέπει να θυμηθούμε για παράδειγμα πως ο James Allison έφυγε από το Maranello και μετακόμισε στην Αγγλία για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. 
 
Αντίθετα ο Paddy Lowe θα μπορούσε να επιστρέψει στη Scuderia μαζί με τον Aldo Costa που έφυγε από την ομάδα εξαιτίας του Domenicali ο οποίος πλέον δεν υπάρχει. 

Μια καλή υποψηφιότητα είναι και αυτή του Eric Boullier αφού η έλευση του Jost Capito στη McLaren ουσιαστικά τον αφήνει άνευ αντικειμένου. 
Τέλος δεν πρέπει να υποτιμούμε και τον Mattia Binotto σημερινό τεχνικό διευθυντή και υπεύθυνο του τομέα κινητήρων της Ferrari, αν και οι κακές γλώσσες λένε πως δεν έχει και ιδιαίτερες διοικητικές ικανότητες
Τέλος για τον Newey να πούμε πως κάποτε (πολύ παλιά όμως) είχε δηλώσει πως θέλει να δουλέψει για τη Scuderia με τις όποιες (χλιαρές) επαφές που υπήρξαν τότε να ναυάγησαν από την άρνηση της συμβίας του να μετακομίσει στην Ιταλία. 
 
Όπως και νάχει, αφού άρχισε αυτό το... γαϊτανάκι δημοσιευμάτων στην Ιταλία, το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει και καπνός και φωτιά... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube