Φθηνότεροι και πιο «ηχηροί» κινητήρες F1 σε τέσσερα χρόνια

Φθηνότεροι και πιο «ηχηροί» κινητήρες F1 σε τέσσερα χρόνια

H F1 σχεδιάζει να αλλάξει τους σημερινούς υβριδικούς τούρμπο κινητήρες με λιγότερο ακριβούς και πιο θορυβώδεις το 2021.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, συναντήθηκε με τους κατασκευαστές κινητήρων F1, αλλά και με εκπροσώπους παραγόντων εκτός του σπορ, συμπεριλαμβανομένου του VW Group, προχθές στο Παρίσι, για να συζητήσουν αν η F1 θα πρέπει να εξετάσει τη θέσπιση ενός διαφορετικού κινητήριου συστήματος στο μέλλον.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία για το νέο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η F1, και ο οποίος θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη των υβριδικών 1.6 V6 κινητήριων μονάδων – αν και μέρος της τεχνολογίας τους θα παραμείνει.

Oι συζητήσεις για τη θέσπιση των τελικών προδιαγραφών για τους νέους κινητήρες θα πάρουν χρόνια, όμως η FIA ήδη εξέδωσε μια ανακοίνωση χθες Σάββατο, η οποία λέει ότι συμφωνήθηκε η γενική μορφή των στόχων.

Αναφέρεται ότι υπήρξε συμφωνία να παραμείνουν οι κινητήρες σχετικοί με αυτούς στα αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά ταυτόχρονα να γίνουν απλούστεροι και φθηνότεροι στην εξέλιξή τους. Επιπλέον, οι νέοι κινητήρες πρέπει να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο ισχύος, με καλύτερο ήχο και την «επιθυμία να ωθούν τους οδηγούς να πηγαίνουν συνεχώς πιο γρήγορα».

Η επιθυμία αυτή μάλλον σχετίζεται με την κατάργηση των σημερινών περιορισμών κατανάλωσης καυσίμου, που θέτουν ένα όριο 105 kg βενζίνης για όλον τον αγώνα.

Ο Jean Todt (φωτ. κάτω) δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη διαδικασία και με το γεγονός ότι τόσο πολλοί και διαφορετικοί εμπλεκόμενοι φορείς κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κατεύθυνση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1, όσον αφορά σε ένα τόσο σημαντικό τεχνικό θέμα.

«Τώρα πρέπει να καθίσουμε κάτω και να επεξεργαστούμε όλες τις λεπτομέρειες του τι ακριβώς θα είναι οι κινητήριες μονάδες του 2021. Πάντως ξεκινήσαμε σωστά και ανυπομονώ να εργαστώ πάνω στη διαδικασία ώστε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για το μέλλον της Formula 1».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube