Φεύγει ο Magnussen από τη McLaren

Φεύγει ο Magnussen από τη McLaren

Η McLaren δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του εφεδρικού οδηγού της, Kevin Magnussen, μετά το τέλος της χρονιάς.

Μετά από δύο χρόνια στην ομάδα F1 της McLaren, όπου το 2014 ήταν και οδηγός αγώνων, ο Magnussen θα φύγει από την ομάδα μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στο Αμπού Ντάμπι, πράγμα που αφήνει στον 23χρονο Δανό περιορισμένες πιθανότητες να βρει τιμόνι για το 2016.

Ο νέος πρωταθλητής GP2, ο 23χρονος Βέλγος Stoffel Vandoorne, θα αναλάβει το ρόλο του εφεδρικού οδηγού της McLaren, σε περίπτωση που ο Fernando Alonso ή ο Jenson Button δεν θα μπορούν να αγωνιστούν.

Τον περασμένο μήνα ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, είχε πει ότι η ομάδα δεν θα εμποδίσει τον Magnussen να βρει θέση οδηγού αγώνα σε άλλη ομάδα.

Ο Magnussen είχε πρόσφατα συνδεθεί με μια πιθανή μετακίνηση στη νεοφώτιστη το 2016 ομάδα Haas, αλλά οι Αμερικανοί ήδη προσέλαβαν τον Romain Grosjean, ενώ ο Esteban Gutierrez αναμένεται να ανακοινωθεί ως ο δεύτερος οδηγός τους πριν το GP του Μεξικού.

Το «αδελφό» μας AUTOSPORT έχει πληροφορίες ότι ο Magnussen είναι ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους για τη δεύτερη θέση στη Lotus, δίπλα στον Pastor Maldonado, με τον Jean-Eric Vergne ως εφεδρικό οδηγό και τον Jolyon Palmer επίσης σε κάποιο ρόλο.

Ο Magnussen ακούγεται επίσης ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για μια θέση στην –πολύ αναβαθμισμένη το 2016 – Manor, όπου υποψήφιοι είναι επίσης ο εφεδρικός οδηγός της Mercedes, Pascal Wehrlein, και οι νυν οδηγοί της ομάδας, Will Stevens και Alexander Rossi. Η ομάδα όμως δεν θα ανακοινώσει τους μελλοντικούς οδηγούς της πριν τη λήξη της αγωνιστικής χρονιάς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube