Οριστικοποιήθηκε το καλαντάρι του 2016

Οριστικοποιήθηκε το καλαντάρι του 2016

Η FIA υπόγραψε το καλαντάρι για το πρωτάθλημα του 2016, με το αμερικανικό Grand Prix όμως να βρίσκεται ακόμα στο φάσμα της αβεβαιότητας.

Η σεζόν του 2016 είναι το μεγαλύτερο καλαντάρι που έχει υπογράψει ποτέ η FIA, καθώς 21 Grand Prix εγκρίθηκαν από το FIA World Motor Sport Council εχθές.  

Ωστόσο, υπάρχει ένα Grand Prix, αυτό του Austin που είναι προκαθορισμένο για τις 23 Οκτωβρίου, καθώς η δήμος της πόλης έκοψε τη χρηματοδότηση του αγώνα. Οπότε, ακόμη εκκρεμεί η οριστικοποίηση και υπογραφή του συμβολαίου με την αμερικανική εθνική αρχή των σπορ, συν την αντίθετη θέση του Bernie Ecclestone με φόντο τα θέματα χρηματοδότησης.

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη διεξαγωγή του αμερικανικού Grand Prix είναι αυτή τη στιγμή το μόνο εκκρεμές σημείο και πιθανή αλλαγή στο καλαντάρι του 2016, που σημειωτέον έχει προκαθοριστεί ανεπισήμως μήνες πίσω, με το μεξικανικό Grand Prix να έχει μετακινηθεί από τις 6 Νοεμβρίου στις 30 Οκτωβρίου. Το παραπάνω σημαίνει ότι έρχεται ξανά στο καπάκι ύστερα από το Austin, και ξεκολλάει από το βραζιλιάνικο.

Πρόβλημα δημιουργεί και η ημερομηνία της 19ης Ιουνίου για το Grand Prix του Baku, καθώς αυτή συμπίπτει με τις 24 Ώρες του Le Mans, όπως εξάλλου αρχικά φοβόντουσαν. Και μολονότι δεν θα συμπέσει με τον τερματισμό του φημισμένου αγώνα αντοχής (το Baku θα εκκινήσει νωρίς), οπότε και δεν θα τρωθούν οι τηλεθεάσεις εκατέρωθεν, δεν θα επέτρεπε στον περσινό νικητή του, τον Nico Hulkenberg, να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Όμως, η περικοπή του προγράμματος της Porsche (συμμετοχή δύο αυτοκινήτων αντί για τριών) τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση.

Αγωνιστικό Ημερολόγιο Formula 1 2016

Ημερομηνία

Grand Prix

20 Mαρτίου

 Melbourne

3 Απριλίου

 Bahrain

17 Απριλίου

 Shanghai

1 Μαΐου

 Sochi

15 Μαΐου

 Barcelona

29 Μαΐου

 Monte Carlo

12 Ιουνίου

 Montreal

19 Ιουνίου

 Baku

3 Ιουλίου

 Red Bull Ring

10 Ιουλίου

 Silverstone

24 Ιουλίου

 Hungaroring

31 Ιουλίου

 Hockenheim

28 Αυγούστου

 Spa-Francorchamps

4 Σεπτεμβρίου

 Monza

18 Σεπτεμβρίου

 Singapore

2 Οκτωβρίου

 Sepang

9 Οκτωβρίου

 Suzuka

23 Οκτωβρίου

 Austin

30 Οκτωβρίου

 Mexico City

13 Νοεμβρίου

 Interlagos

27 Νοεμβρίου

 Abu Dhabi

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube