Οι Red Bull και Renault μαζί και το 2017

Οι Red Bull και Renault μαζί και το 2017

Η Renault έκανε μια προσφορά που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί η Red Bull για να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

Μετά το ρωσικό GP κυκλοφόρησε το νέο ότι η Renault πίεζε για να ανανεώσει την συνεργασία της με την Red Bull. Και τώρα αποκαλύφθηκε ότι έχει υπάρξει και επίσημη πρόταση.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIA οι κατασκευαστές θα πρέπει μέχρι τις 15 Μαΐου να έχουν ενημερώσει την Ομοσπονδία για τις ομάδες τις οποίες θα προμηθεύσουν την επόμενη σεζόν. Μόνο αν κάποια ομάδα δεν έχει καμία προσφορά θα επέμβει ως διαμεσολαβητής η FIA προκειμένου να βρεθεί μια συμφωνία. Το γεγονός ότι η Renault έχει ήδη καταθέσει μια πρόταση στην Red Bull δείχνει ότι και οι δύο εταιρείες εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτή τη συνεργασία.

Η σχέση τους είναι βελτιωμένη, όπως αναγνωρίζει ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault Cyril Abiteboul: «Η Red Bull έχει δεχτεί από μας μία προσφορά. Είναι νωρίς για να πούμε ότι το θέμα έχει τελειώσει. Αλλά η σχέση μας είναι πολύ καλύτερη από το αντίστοιχο χρονικό σημείο πέρσι. Και αυτό οφείλεται στην βελτίωση του προϊόντος που τους παρέχουμε. Αν είμαστε πειστικοί για τις προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης, με λίγα λόγια αν έχουμε έναν κινητήρα που θα τους επιτρέπει να διεκδικούν νίκες και τίτλους, τότε είναι προς το κοινό μας συμφέρον η επέκταση της συνεργασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα Μέσα, η φετινή συμφωνία για προμήθεια κινητήρων κοστίζει στην Red Bull 28 εκ. ευρώ. Ενώ το deal για του χρόνου λέγεται ότι είναι 99% τελειωμένο.

ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΔΙΚΟ GP

Ο Abiteboul παραδέχτηκε ότι η αναβαθμισμένη έκδοση κινητήρα που θα δοκιμάσει η Renault στην Βαρκελώνη την ερχόμενη εβδομάδα, θα βοηθήσει την πρόοδο των συζητήσεων. Γιατί θεωρεί ότι θα είναι σαφώς ισχυρότερη, και μάλιστα στην κατάλληλη στιγμή, εν όψει του απαιτητικού από άποψη ιπποδύναμης καναδικού GP.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube