Οι κανονισμοί φρενάρουν την είσοδο της Aston Martin στην F1

Οι κανονισμοί φρενάρουν την είσοδο της Aston Martin στην F1

Η Force India κρατάει ανοιχτή την πόρτα για την είσοδο της Aston Martin στην F1, καθώς οι μεταξύ τους συζητήσεις μπορούν να επαναληφθούν.

Η επιστροφή της Aston Martin στην F1 δεν αποκλείεται. Η βρετανική εταιρεία είχε συζητήσει νωρίτερα φέτος μια συνεργασία με την Force India. Και παρότι η συμφωνία έμοιαζε βέβαιη, τελικά το πράγμα στράβωσε.

Παρότι είναι αδύνατο να γίνει κάτι για το 2016, ο νέος επικεφαλής της Force India, Otmar Szafnauer, δήλωσε πρόσφατα ότι το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί ξανά για το 2017. «Δεν θα έλεγα ότι η απάντηση είναι αρνητική», δήλωσε ο Szafnauer. «Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία για το 2016 αλλά μιλάμε ακόμη και θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια συμφωνία από το 2017 και για τα επόμενα χρόνια».

Ο Szafnauer λέει ότι οι συζητήσεις με την Aston Martin ήταν σοβαρές και προχωρημένες, αλλά χρειάζεται ένα πλαίσιο κανονισμών που θα δελεάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μπουν στο παιχνίδι. Είναι μία ακόμη αιχμή κατά της FIA, μετά την πρόσφατη δήλωση από την πλευρά της VW.

«Υπάρχει ακόμη μια αβεβαιότητα για το μέλλον. Κάποιες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από την πλευρά τους (της Aston Martin). Και έπειτα, είναι και οι κανονισμοί. Θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας συμφωνίας αν είχαν οριστικοποιηθεί. Συζητιούντια πολλά, αλλά θα ήταν καλύτερο να έχουμε καταλήξει κάπου ώστε και εκείνοι να αποφασίσουν αν τους αρέσει η F1 όπως θα διαμορφωθεί ή όχι», κατέληξε ο Szafnauer.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube