Οι 10 επικεφαλής των ομάδων ψηφίζουν τους Top 10 οδηγούς του 2015

Οι 10 επικεφαλής των ομάδων ψηφίζουν τους Top 10 οδηγούς του 2015

Ο Lewis Hamilton ήταν αναμενόμενα ο νικητής. Δείτε ποιοι τον ακολούθησαν στη βαθμολογία.

Τα τελευταία χρόνια, το «αδελφό» μας AUTOSPORT διοργανώνει μια αποκλειστική ψηφοφορία ανάμεσα στους 10 «ομαδάρχες» της Formula 1, για να βγάλουν τους Top 10 οδηγούς της χρονιάς.

Το κριτήριο είναι οι επιδόσεις των οδηγών στους τελευταίους 19 αγώνες Grand Prix και η ψηφοφορία είναι απόλυτα μυστική. Μυστικές μένουν και οι επιμέρους βαθμολογίες που δίνει κάθε ομαδάρχης, από 25 βαθμούς για τον πρώτο έως 1 βαθμό για τον 10ο. Μόνο η τελική συνολική βαθμολογία δημοσιοποιείται.

Καθώς ο Hamilton πήρε φέτος 10 νίκες και εξασφάλισε τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο, τρεις αγώνες πριν τη λήξη της σεζόν, αναμενόμενα πήρε και τους περισσότερους βαθμούς: 229 από ένα μέγιστο σύνολο 250.

Ο Βρετανός ήταν πρώτος για τους περισσότερους ομαδάρχες, πράγμα που τον έφερε τελικά 49 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, τον Sebastian Vettel.

Έχοντας επαναφέρει τη Ferrari κοντά στην κορυφή, με τρεις νίκες φέτος, ο Vettel πήρε μια άνετη 2η θέση, πολύ μπροστά από τον Nico Rosberg και παρά το δυνατό φίνις του οδηγού της Mercedes στο τέλος της χρονιάς.

Ο 17χρονος Max Verstappen, που εντυπωσίασε ως «ρούκι» στην πρώτη του χρονιά στην F1, τερματίζοντας μεταξύ άλλων 4ος στην Ουγγαρία και τις ΗΠΑ, πήρε την 4η θέση στη βαθμολογία των ομαδαρχών.

Παρά την εφιαλτική χρονιά του στο τιμόνι της McLaren, ο περσινός 2ος, Fernando Alonso, είδε τις προσπάθειές του στο τιμόνι της μη ανταγωνιστικής ΜΡ4/30 να αναγνωρίζονται με την 6η θέση στη βαθμολογία.

Ο Daniel Ricciardo, τρίτος πέρσι αφού είχε πάρει 3 νίκες με τη Red Bull, φέτος έπεσε στην 9η θέση. Αντίθετα, ο team-mate του, ο Daniil Kvyat, ανέβηκε από τη 10η θέση πέρσι (με την Toro Rosso) στην φέτος.

ΟΙ TOP 10 ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ 2015 ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑΡΧΕΣ ΤΗΣ F1

1 Lewis Hamilton (229 βαθμοί)
2 Sebastian Vettel (180)
3 Nico Rosberg (113)
4 Max Verstappen (77)
5 Daniil Kvyat (69)
6 Fernando Alonso (57)
7 Valtteri Bottas (52)
8 Sergio Perez (48)
9 Daniel Ricciardo (47)
10 Kimi Raikkonen (37)

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ

Toto Wolff, Mercedes
Maurizio Arrivabene, Ferrari
Sir Frank Williams, Williams
Christian Horner, Red Bull
Vijay Mallya, Force India
Franz Tost, Toro Rosso
Federico Gastaldi, Lotus
Eric Boullier, McLaren
Monisha Kaltenborn, Sauber
John Booth, Manor

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube