Το οδηγικό μέλλον της F1

Το οδηγικό μέλλον της F1

Είτε βρίσκονται στην F1 με την αξία τους είτε για άλλους λόγους, οι εφεδρικοί οδηγοί και οδηγοί δοκιμών/εξέλιξης των ομάδων δείχνουν το μέλλον της F1. Ποιοι είναι;

Το παζλ των εφεδρικών οδηγών και οδηγών εξέλιξης των ομάδων F1 για το 2015 συμπληρώνεται.

Πολλοί από αυτούς έχουν προσληφθεί λόγω των ικανοτήτων και των αποτελεσμάτων τους στις μικρότερες κατηγορίες. Άλλοι, για εμπορικούς λόγους, για να προσελκύσουν χορηγούς λόγω της καταγωγής τους ή του φύλου και της εμφάνισής τους. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, δείχνουν προς τα πού πάει η Formula 1.

Στην πρώτη περίπτωση ανήκει ο προστατευόμενος της Ferrari, Raffaele Marciello (φωτ. επάνω), που θα κάνει το ντεμπούτο του σε δοκιμές GP με τη Sauber, την Παρασκευή στη Μαλαισία.

Ο 20χρονος Ιταλός ανήκει στο ρόστερ νέων οδηγών της Ferrari από το 2010 και είναι φέτος εφεδρικός οδηγός και οδηγός δοκιμών της Sauber, έχοντας κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 το 2013 και έχοντας καταταγεί 8ος στο περσινό πρωτάθλημα GP2.

Στην άλλη κατηγορία νέων οδηγών ανήκει ο Adderly Fong (φωτ. κάτω), που προστέθηκε στους οδηγούς δοκιμών κι εξέλιξης της Lotus για το 2015.

Ο 25χρονος Κινέζος από το Hong Kong είχε μια σχέση με τη Sauber πέρσι και πήρε μέρος με την ελβετική ομάδα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής πριν το GP του Αμπού Ντάμπι. Φέτος θα αγωνιστεί στα πρωταθλήματα GP3 και GT Asia.

Ο Fong θα βρει στη Lotus την Ισπανίδα Carmen Jorda, που μπορεί να μην έχει σπουδαίες αγωνιστικές περγαμηνές, αλλά έχει ως ατού την εμφάνισή της.

ΟΙ ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ & ΟΔΗΓΟΙ ΔΟΚΙΜΩΝ/ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ 2015

Mercedes
Pascal Wehrlein

Red Bull
Sebastien Buemi, Antonio Felix da Costa

Williams
Susie Wolff, Alex Lynn

Ferrari
Esteban Gutierrez, Jean-Eric Vergne

McLaren
Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne, Oliver Turvey

Lotus
Jolyon Palmer, Carmen Jorda, Adderly Fong

Manor
Jordan King

Sauber
Raffaele Marciello

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube