O Villeneuve υποστηρίζει τον Vettel [+video]

O Villeneuve υποστηρίζει τον Vettel [+video]

Ο Καναδός δικαιολογεί τον Γερμανό για το συμβάν με τον Hamilton στο Baku, λέγοντας πως δείχνει ότι και οι οδηγοί έχουν αισθήματα.

Ο Villeneuve ήταν ο αποδέκτης μια άλλης, πολύ πιο διαβόητης «τιμονιάς», όταν τον είχε τρακάρει ο Michael Schumacher το 1997 στη Jerez, στον αγώνα που έκρινε την έκβαση του παγκόσμιου τίτλου εκείνης της χρονιάς.

Όπως θυμάστε, η ενέργεια του Schumacher είχε κριθεί εσκεμμένη και η FIA τον είχε διαγράψει εντελώς από το πρωτάθλημα του 1997.

Όμως ο Villeneuve υποστηρίζει ότι η ενέργεια του Vettel στο Baku ήταν πολύ λιγότερο σοβαρή:

«Ήταν πολύ διαφορετικό», δήλωσε στο Autosport. «Πήγαιναν με 15 km/h, ποιος νοιάζεται; Φυσικά ήταν άσχημο, αλλά τελικά ο Lewis τον είχε υποβάλει σε “δοκιμή φρένων” [είχε φρενάρει επίτηδες μπροστά του]. Είμαι οδηγός, τα έχω ζήσει. Αν κάποιος μου το έκανε εμένα αυτό, θα έκανα κι εγώ ό,τι έκανε ο Seb. Αυτός τιμωρήθηκε, με τη μεγαλύτερη ποινή που πιστεύω ότι θα μπορούσε να του επιβληθεί σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς».

Τα στοιχεία της τηλεμετρίας κατά την έρευνα της FIA, πάντως, απέκλεισαν το ενδεχόμενο της “δοκιμής φρένων” από τον Hamilton στον Vettel.

Όσο για τη δεύτερη σύγκρουση μεταξύ τους, ο Villeneuve θεωρεί πιθανό ο Vettel να χτύπησε τον Hamilton κατά λάθος, ενώ του έκανε θυμωμένες χειρονομίες.

«Δεν νομίζω ότι προσπάθησε να τον χτυπήσει», λέει ο Καναδός. «Είχε το ένα χέρι στο τιμόνι, τον κοιτούσε και του κουνούσε το δάχτυλο. Δεν χτυπάς κάποιον έτσι, με στριμμένους τροχούς, γιατί θα σπάσεις το δικό σου αυτοκίνητο. Ούτε το κάνεις με το ένα χέρι. Αν θέλεις να χτυπήσεις κάποιον, έχεις και τα δύο χέρια στο τιμόνι!»

«Κατά κάποιον τρόπο χαίρομαι που βλέπω ότι οι οδηγοί έχουν αισθήματα. Είναι καλό, έχει πλάκα. Έχουμε δύο τύπους που μάχονται για το πρωτάθλημα, θυμώνουν ο ένας με τον άλλο, αλλά τελικά δεν γίνεται καμία ζημιά.

«Ποιο είναι το τόσο μεγάλο πρόβλημα; Είναι καλό για την τηλεόραση, είναι ωραίο να βλέπεις ότι το παίρνουν στα σοβαρά. Είναι πολύ καλύτερο από το να ζητάει ο Lewis από τον Bottas να καθυστερήσει τον Vettel. Εκείνο ήταν ντροπιαστικό».

Ο Villeneuve υποστηρίζει μεν τον τρόπο που οι αγωνοδίκες χειρίστηκαν το θέμα με τον Vettel, όμως ζητάει μεγαλύτερη συνέπεια στην επιβολή ποινών γενικώς.

«Ο Bottas δεν τιμωρήθηκε που έπεσε πάνω στον Kimi. Πάντως, οι κανονισμοί θα πρέπει να επιτρέπουν τον συναγωνισμό και τα λάθη. Είμαι ευτυχής που δεν του επιβλήθηκε ποινή, όμως δεν πρέπει να τιμωρούνται και άλλοι.

«Ήταν μια μάχη, όπου ο ένας απλά έκανε λάθος κι έπεσε πάνω στον άλλο. Όμως θα ήθελα ποινές στην περίπτωση των “σλάλομ” [όταν ένας οδηγός κάνει ελιγμούς για να εμποδίσει κάποιον να τον προσπεράσει]. Αυτό είναι το σοβαρό θέμα.

«Στο Montreal νομίζω πως το έκανε ο Vandoorne σε κάποια φάση, και τουλάχιστον ο Sainz τιμωρήθηκε. Βλέπουμε κάποια ακραία “σλάλομ”, που πρέπει να τιμωρούνται. Αυτό που έκανε o Bottas ήταν απλά κακή οδήγηση, αλλά πάνω σε μάχη.

«Αυτό που έκανε ο Vettel δεν ήταν ωραίο, δεν ήταν αθλητικό, αλλά ήταν καλό να το βλέπεις»

Δείτε το κι εσείς στο video και πείτε μας τη γνώμη σας..

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube