O Vettel χάνει τελικά το βάθρο στο Μεξικό [video]

O Vettel χάνει τελικά το βάθρο στο Μεξικό [video]

Ο Vettel πήρε τελικά ποινή και έχασε το βάθρο στο Μεξικό γιατί αμύνθηκε στην επίθεση του Ricciardo με την «κίνηση Verstappen».

Ο Daniel Ricciardo είναι τελικά ο τρίτος της κατάταξης στο GP του Μεξικού ύστερα από την ποινή που δέχτηκε ο Sebastian Vettel.

Αρχικά την τρίτη θέση είχε πάρει ο Verstappen, ύστερα από μονομαχία με τον Vettel. Στο πλαίσιο αυτής της μονομαχίας, όταν τα δύο μονοθέσια ήρθαν το ένα δίπλα στο άλλο, ο Ολλανδός για να κρατηθεί μπροστά από τη Ferrari πήγε ίσια στην πρώτη στροφή και έκοψε δρόμο.

Ο Vettel θεώρησε ότι θα έπρεπε να του δοθεί η θέση. Το ίδιο ζήτησε αρχικά και η Red Bull από τον Verstappen. Η οδηγία από την ομάδα δεν επιβεβαιώθηκε με ένα δεύτερο μήνυμα κι έτσι ο Ολλανδός κράτησε την θέση του. Από τη μάχη των δύο ευνοήθηκε ο Ricciardo που προσπάθησε να περάσει τον Vettel. Ο Γερμανός, εκνευρισμένος ήδη καθώς θεωρούσε ότι έχει αδικηθεί στην μονομαχία, έβριζε διαρκώς στον ασύρματο. Και αμύνθηκε σκληρά στην επίθεση του Ricciardo, χρησιμοποιώντας την «κίνηση Verstappen». Αλλάζοντας δηλαδή γραμμή στο φρενάρισμα. Ο Ricciardo έπαιξε δίκαια και προσεκτικά, μπλόκαρε οριακά, στριμώχτηκε και κατάφεραν να αποφύγουν την επαφή. Ο Vettel κράτησε τη θέση του.

Στο βάθρο αρχικά ετοιμαζόταν να ανέβει ο Verstappen, όταν εμπρός στις κάμερες ενημερώθηκε από τις οθόνες ότι πήρε ποινή 5” η οποία τον έριχνε στην πέμπτη θέση και έφερνε τον Vettel στο βάθρο. Ενώ όμως οι άνθρωποι της Ferrari απολάμβαναν την απονομή, ο Helmut Marko της Red Bull και οι δύο οδηγοί ζητούσαν από τη FIA να αφενός να τιμωρήσει τον Vettel διότι έκλεισε τον Ricciardo, αφετέρου να άρει την ποινή του Verstappen διότι έκανε ότι και οι δύο οδηγοί της Mercedes στον πρώτο γύρο, οι οποίοι δεν τιμωρήθηκαν.

Τελικά, λίγες ώρες ύστερα από τη λήξη του αγώνα οι αγωνοδίκες χρέωσαν με ποινή 10” τον Vettel για το περιστατικό με τον Ricciardo, για την αλλαγή γραμμής στο φρενάρισμα. Η ποινή αυτή τον ρίχνει στην πέμπτη θέση, φέρνει τον Verstappen ξανά εμπρός του και τον Ricciardo στο θεωρητικό βάθρο. Έτσι ο Αυστραλός κλειδώνει τη τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

[Πηγή Motorsport   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube