O Verstappen παίρνει τη θέση του Kvyat στη Red Bull

O Verstappen παίρνει τη θέση του Kvyat στη Red Bull

Μετά τα όσα έγιναν στη Ρωσία, ο Kvyat υποβιβάζεται στην Toro Rosso

Φαίνεται πως τα όσα έγιναν στη Ρωσία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη Red Bull με τον Kvyat. Επίσης φαίνεται πως οι επιρροές του Vettel μέσα στην ομάδα των ταύρων εξακολουθούν να υφίστανται και να είναι και πολύ ισχυρές.

Ετσι μετά τα όσα έγιναν στη Ρωσία και το ξέσπασμα του Vettel εναντίον του Kvyat ήρθε σήμερα επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα που αναγγέλει την άμεση αντικατάστασή του από τον Max Verstappen στη Red Bull και παράλληλα τη μετακίνηση του Ρώσου στην Toro Rosso. Κάτι σαν “φύγε εσύ έλα εσύ”.

Σε δηλώσεις του ο Christian Horner δήλωσε πως ο Verstappen έχει αποδείξει την αξία του σαν ένα εξαιρετικό ταλέντο. Η απόδοσή του στην Toro Rosso ήταν εντυπωσιακή μέχρι στιγμής και πλέον ήρθε η στιγμή να του δώσουμε την ευκαιρία να οδηγήσει για τη Red Bull. Καθώς με τους τέσσερις οδηγούς μας έχουμε συνάψει μακροχρόνια συμβόλαια τόσο για την Red Bull Racing όσο και για την Toro Rosso, έχουμε την ευελιξία της εναλλαγής τους μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Kvyat θα είναι σε θέση να συνεχίσει την εξέλιξή του στην Toro Rosso, έχοντας την ευκαιρία να ανακτήσει την φόρμα του και να δείξει τις δυνατότητές του». 

To θέμα είναι πόσο θα της βγει αυτή η κίνηση της Red Bull. Ο Verstappen είναι σίγουρο πως αισθάνεται αναβαθμισμένος και έχει να μάθει πολλά από τον νέο πλέον και έμπειρο team-mate του, τον Ricciardo. Αρκεί ο “μικρός” να μην υπερβάλει και να κατανοήσει ποια πραγματικά είναι η θέση του στην ομάδα.

Από την άλλη ο υποβιβασμός του Kvyat στη… β’ εθνική, είναι σίγουρο ότι θα κόψει τα πόδια του Ρώσου και διατηρούμε μεγάλες επιφυλάξεις αν θα μπορέσει να ξαναβρεί τον εαυτό του, ή αν στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι δεν άξιζε τέτοιας μεταχείρισης ενδέχεται να εμφανιστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός. 

Κοντός ψαλμός που λένε, αφού η αλλαγή ομάδων θα γίνει από τον επόμενο κιόλας αγώνα, οπότε και θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει και πως θα αντιδράσουν οι δύο οδηγοί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube