Ο Schumacher επικοινωνεί μερικώς με το περιβάλλον

Ο Schumacher επικοινωνεί μερικώς με το περιβάλλον

Τι λένε οι γιατροί του νοσοκομείου της Λωζάνης για το μέλλον του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τον Απρίλιο είναι η κατάσταση του Michael Schumacher σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λωζάνης όπου νοσηλεύεται, όμως ακόμη θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να πούμε ότι βρισκόμαστε σε ουσιαστική φάση ανάκαμψης.

Ο Γερμανός -όπως είπε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του νοσοκομείου, Darcy Christen- δεν θα νοσηλευτεί μερικές ημέρες αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη πηγή «πολύ κοντά στην οικογένεια» αναφέρει πως ο Schumi έχει μέσα στην ημέρα περιόδους κατά τις οποίες έχει επαφή με το περιβάλλον και περιόδους που δεν έχει. Σίγουρα -σημειώνει η εφημερίδα- δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά δείχνει σαφώς σημάδια επικοινωνίας με τα μάτια. Στα μεσοδιαστήματα κοιμάται και πάλι, σημάδι ότι κουράζεται, κάτι φυσιολογικό για τον οργανισμό του μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που βρισκόταν σε κώμα.

Σύμφωνα με την ιταλική "La Repubblica", η μετακίνηση του Schumacher από την Γκρενόμπλ στη Λωζάνη έγινε για να είναι πιο κοντά στο σπίτι του στην Ελβετία, αλλά και διότι δεν χρειάζεται πλέον να είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να σταθεροποιηθεί πλήρως, μετά τη μεταβίβαση και στη συνέχεια θα αρχίσει η αποκατάσταση» δήλωσε ο Christen. «Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα πολύ μακρύ ταξίδι και είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ότι κι αν συμβεί, θα χρειαστεί πολλή υπομονή, κατέληξε».

Ο Darcy Christen τόνισε ακόμα ότι η νευρολογική κλινική του νοσοκομείου της Λωζάνης διευθύνεται από τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή Richard Frackowiak και είναι από τις καλύτερα εξοπλισμένες και πιο σύγχρονες στον κόσμο.

«Συνδυάζει τη φροντίδα και την έρευνα με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε ο Christen. «Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για τον Schumacher αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube