Ο Rossi αντικαθιστά τον Merhi για 5 από τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς

Ο Rossi αντικαθιστά τον Merhi για 5 από τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς

Γιατί η Manor αποφάσισε να προχωρήσει στην αλλαγή οδηγών

Ο Alexander Rossi θα κάνει επιτέλους το ντεμπούτο του στη Formula 1 αρχής γενομένης από τον αγώνα της Σιγκαπούρης, αφού υπέγραψε με την Manor να οδηγήσει στους πέντε από τους επτά εναπομείναντες αγώνες της σεζόν στη θέση του Roberto Merhi.

Η κίνηση της Μanor ερμηνεύεται από πολλούς σαν προάγγελος των προθέσεων της ομάδας για το 2016 σε ό,τι αφορά στην επιλογή των οδηγών της. 

Ο 23χρονος Rossi θα τρέξει στα GP σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Μεξικό και Βραζιλία, ενώ στη Ρωσία και το Αμπου Ντάμπι θα αγωνιστεί ο Merhi.
 
Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός οδηγός (κατάγεται από την Καλιφόρνια) δήλωσε ευτυχής για την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε τόσο τη διοίκηση της Manor για την επιλογή της στο πρόσωπό του, όσο και την ομάδα του στο GP2 που τη στήριξη που του παρείχε.
 
Από την πλευρά της η Manor δήλωσει την εκτίμησή της στις ικανότητες του Rossi τονίζοντας πως με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, δίνουν στον Alexander την ευκαιρία να δείξει στο κοινό τί μπορεί να κάνει και μάλιστα τόνισε πως για τη Manor είναι σημαντικό να έχει στο GP των ΗΠΑ έναν οδηγό από την Αμερική. 
 
Ωστόσο οι εκπρόσωποι της ομάδας απέφυγαν να απαντήσουν ποιο θα είναι το οδηγικό δίδυμο της ομάδας για το 2016, λέγοντας πως θα συνεχίσουν να αξιολογούν τις επιδόσεις των οδηγών τους πριν καταλήξουν.
Να θυμίσουμε πως ο Rossi είναι δεύτερος στη βαθμολογία του GP2 έχοντας μέχρι τώρα σημειώσει 2 νίκες σε 16 αγώνες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube