O Ross Brawn μπαίνει στο στόχαστρο της Ferrari

O Ross Brawn μπαίνει στο στόχαστρο της Ferrari

Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τη Scuderia να τον ψήνει για να αναλάβει ρόλο στη Ferrari.

O Ross Brawn έχει αναδειχθεί σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα ως ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος της Ferrari, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για αναμόρφωση και ενίσχυση της ομάδας.

Ύστερα από μια σειρά συναντήσεων που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne και ο Maurizio Arrivabene, αποφασίστηκε να γίνει μια πολύ σοβαρή μελέτη για τις αλλαγές που χρειάζεται η ομάδα και για το πώς θα μπορούσε να ενταχθεί σε αυτήν ο Ross Brawn

Mια πρώτη ιδέα είναι να πάρει τη θέση συμβούλου με διευρυμένες αρμοδιότητες κι έτσι να βοηθήσει δίνοντας οδηγίες για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το μονοθέσιο της Scuderia. Η λύση αυτή δεν καθιστά τον Brawn έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης, κάτι που ίσως θα του αρέσει περισσότερο. Άλλωστε, μια πρώτη προσέγγιση που είχε γίνει παλαιότερα στον Brawn είχε απορριφθεί, αφού ο ίδιος έχει επιλέξει να μείνει μακριά από την F1, από τότε που άφησε την ομάδα της Mercedes στο τέλος του 2013.

Ο Brawn έχει κατά καιρούς καταστήσει σαφές πως πλέον δεν έχει καμία όρεξη να ταξιδεύει σε 21 αγώνες, ούτε να εγκλωβίσει τον εαυτό του με υπαλληλική δέσμευση που θα απαιτούσε μια πλήρης εμπλοκή του στην F1. Ωστόσο, η Ferrari εξακολουθεί να θέλει Brawn και για το λόγο αυτό Marchionne και Arrivabene τον θέλουν να αναλαμβάνει μια σχέση συμβούλου με την οποία θα δίνει απλώς συμβουλές για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Maranello.

Βέβαια, αν ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις, είναι άγνωστο ποιος θα είναι ο νέος ρόλος του James Allison. Σε κάθε περίπτωση η Ferrari θέλει να πείσει τον Brawn ότι με την προσπάθεια που γίνεται να δωθεί μια νέα ώθηση στην ομάδα, έχει ρόλο σε αυτήν και μάλιστα σε θέση που θα του ταίριαζε. 

Ο Brawn ήταν ένας αρχιτέκτονας της τεράστιας επιτυχίας της Ferrari  στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με τον Michael Schumacher, όταν εργάστηκε μαζί με τον Jean Todt και Rory Byrne. Την υπογραφή του φέρουν επίσης οι επιτυχίες της Brawn GP, αλλά και της Mercedes

O ίδιος πάντως, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Sky εξέφρασε την απροθυμία του να επιστρέψει στην ενεργό  δράση της F1.

[Πηγή Motorsport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube