O Raikkonen ταχύτερος την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Jerez [video]

O Raikkonen ταχύτερος την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Jerez [video]

O Kimi Raikkonen έκανε τον ταχύτερο γύρο την πρώτη ημέρα της επιστροφής του στη Ferrari, ενώ μόνο έξι οδηγοί σημείωσαν χρόνο στην πίστα

Ο Φιλανδός πέρασε τον Lewis Hamilton με τη Mercedes μία ώρα πριν τη λήξη της ημέρας, καθώς οι δοκιμές του Βρετανού διακόπηκαν πρόωρα αφού μια σπασμένη εμπρός πτέρυγα έστειλε τη Mercedes στις μπαριέρες της Στροφής 1.

Μέχρι τότε ο Hamilton ήταν ο πρώτος οδηγός που είχε βγει στην πίστα και ο πρώτος που είχε σημειώσει ανταγωνιστικό χρόνο – και ήταν 5 δευτερόλεπτα μπροστά από τους άλλους όταν συνέβη το ατύχημα.

Δεν μπόρεσε να επανέλθει στην πίστα, αλλά ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας την πρώτη μέρα των δοκιμών.

Αντίθετα, ο πρωταθλητής Sebastian Vettel με τη Red Bull κατάφερε να κάνει μόλις 3 γύρους ελέγχου των συστημάτων της Red Bull, ενώ η νέα McLaren δεν βγήκε καν στην πίστα.

Τη στιγμή του ατυχήματος του Hamilton, το μεσημέρι, ο Jean-Eric Vergne ήταν ο πιο κοντινός του αντίπαλος σε χρόνο και αριθμό γύρων, αν και η διαφορά ήταν μεγάλη.

Όμως η μέρα του Γάλλου τελείωσε επίσης πρόωρα όταν η Toro Rosso αντιμετώπισε προβλήματα δύο ώρες πριν τη λήξη των δοκιμών.

Κατά την απουσία των δύο οδηγών, ο Raikkonen βγήκε στο προσκήνιο συμπληρώνοντας 31 γύρους και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, 1’ 27” 104.

Η μέρα του Φιλανδού είχε αρχίσει άσχημα, με τη νέα Ferrari F14 T να σταματά μόλις μετά από 5 στροφές του πρώτου της γύρου εγκατάστασης. Η ομάδα δήλωσε πως η διακοπή των δοκιμών της έγινε για προληπτικούς λόγους.

Δεν ήταν η μόνη ομάδα που είχε προβλήματα. Πέρα από τον Hamilton και τον Vergne, ο Sergio Perez έγινε αιτία να βγει η τέταρτη κόκκινη σημαία, στον πρώτο του γύρο με τη νέα Force India.

Ο Μεξικανός τελικά συμπλήρωσε 10 χρονομετρημένους γύρους, με τον ταχύτερο, 1’ 33” 161, την ώρα που έπεφτε η καρό σημαία.

Αυτός τον έφερε στην 4η θέση του πίνακα, 6 δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο αναφοράς του Raikkonen και 4” πίσω από τον Valtteri Bottas που ήταν τρίτος με τη νέα Williams-Mercedes.

Η Williams κατάφερε να βγει στην πίστα μόλις προς το τέλος των δοκιμών, αλλά συμπλήρωσε 7 χρονομετρημένους γύρους.

Το γεγονός άφησε τον Vergne στην 5η θέση, αλλά άνετα μπροστά από τον Esteban Gutierrez (Sauber), που ήταν και ο τελευταίος που κατατάχτηκε.

Πέρα από τον Vettel, και ο Marcus Ericsson με την Caterham βγήκε στην πίστα αλλά δεν κατάφερε να κάνει χρονομετρημένο γύρο. Ο Σουηδός έκανε μόλις έναν εξερευνητικό γύρο με τη νέα CT05, που είχε παρουσιαστεί αργά το απόγευμα.

Η McLaren δεν βγήκε καθόλου στην πίστα, αντιμετωπίζοντας ηλεκτρικά/υδραυλικά προβλήματα, ενώ η Marussia δεν αναμένεται να εμφανιστεί πριν την Πέμπτη το ταχύτερο, έχοντας αποφασίσει να κρατήσει το μονοθέσιό της στη Βρετανία για να λύσει ένα τεχνικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Οι χρόνοι στη Jerez την πρώτη μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης:

Θέση Οδηγός             Ομάδα                  Χρόνος        Διαφ.     Γύροι
 1. Kimi Raikkonen     Ferrari               1m27.104s        0.000         31
 2. Lewis Hamilton     Mercedes              1m27.820s  +0.716s   18
 3. Valtteri Bottas    Williams-Mercedes     1m30.082s  +2.978s    7
 4. Sergio Perez       Force India-Mercedes  1m33.161s  +6.057s   11
 5. Jean-Eric Vergne   Toro Rosso-Renault    1m36.530s  +9.426s   15
 6. Esteban Gutierrez  Sauber-Ferrari        1m42.257s  +15.153s   7
 7. Sebastian Vettel   Red Bull-Renault      No time               3

8. Marcus Ericsson    Caterham-Renault      No time               1

 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube