O Räikkönen ταχύτερος τη δεύτερη μέρα των δοκιμών εξέλιξης

O Räikkönen ταχύτερος τη δεύτερη μέρα των δοκιμών εξέλιξης

O Φιλανδός της Ferrari έκανε τον καλύτερο χρόνο στο Silverstone μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή GP3, Esteban Ocon, με τη Mercedes.

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα των δοκιμών εξέλιξης στη μέση της χρονιάς, και ο Räikkönen σημείωσε ένα 1’ 30” 665 με τα μαλακά Pirelli. Ο χρόνος του ήταν 0,216” καλύτερος από την επίδοσή του στις κατατακτήριες του Βρετανικού GP πριν 4 μέρες.

Ο χρόνος αυτός ήταν επίσης σχεδόν έξι δέκατα ταχύτερος από τον καλύτερο χθεσινό που είχε σημειώσει ο Fernando Alonso με τη McLaren-Honda.

Όπως και χθες, ο οδηγός εξέλιξης της Mercedes, Esteban Ocon (φωτ. επάνω), ήταν 2ος, 0,547” πίσω από τον Raikkonen. Και για δεύτερη στη σειρά ημέρα ο 19χρονος Γάλλος ήταν αυτός που έκανε τους περισσότερους γύρους: 123 χθες και 139 σήμερα.

Αφού είχε μια δύσκολη μέρα χθες, όπου έπρεπε να αντικατασταθούν καλώδια στη Red Bull του, ο επικεφαλής του πρωταθλήματος GP2, Pierre Gasly, κατάφερε να συμπληρώσει σήμερα 103 γύρους και να πετύχει τον 3ο καλύτερο χρόνο, 1’ 31” 429 με τη μαλακή γόμα.

Ο 17χρόνος Ρώσος Nikita Mazepin (φωτ. επάνω), οδηγός εξέλιξης της Force India, ήταν 4ος, 0,896” πίσω από τον Raikkonen, αλλά με την πολύ μαλακή γόμα. Πίσω του, σε απόσταση 0,203”, ήταν ο εφεδρικός οδηγός της McLaren, Stoffel Vandoorne, που έκανε το χρόνο του με τη μαλακή γόμα και συμπλήρωσε 104 γύρους, βρίσκοντας το μονοθέσιο «πολύ διαφορετικό» από αυτό με το οποίο είχε αγωνιστεί στο Μπαχρέιν.

Ο Valtteri Bottas ήταν 5ος με τη Williams, 1,758” πίσω από τον Raikkonen, δοκιμάζοντας και τη διώροφη πίσω πτέρυγα (φωτ. κάτω) που είχαμε δει στις δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης, το Μάιο.

Πίσω από τον Φιλανδό ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Haas, ο Αμερικανός Santino Ferrucci, και ο Jolyon Palmer που δοκίμασε μια εντελώς νέα ανάρτηση σε μια προσπάθεια να κάνει πιο γρήγορη τη Renault. Ήταν όμως 2,643” πιο αργός από τον Raikkonen και έμεινε από βλάβη λίγο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στο ντεμπούτο του στην F1, o Βραζιλιάνος Red Bull junior οδηγός, Sergio Sete Camara, τα πήγε καλά με την Toro Rosso, συμπληρώνοντας 82 γύρους με τον ταχύτερο 3,375” πίσω από εκείνον του Raikkonen.

Στην τρίτη του εμφάνιση με τη Manor F1, o Jordan King ήταν 10ος, 4,395” πίσω από τον πρώτο και πιο γρήγορος μόνο από τον Pascal Wehrlein με τη Mercedes του 2014.

Ο Γερμανός βοηθούσε την Pirelli δοκιμάζοντας γόμες και σκελετούς για τα μελλοντικά λάστιχα του 2017. Συμπλήρωσε 128 γύρους χωρίς να κυνηγήσει ένα γρήγορο χρόνο με το δύο ετών μονοθέσιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube